SVT tittares önskelista

Partiledardebatten visade tydligt att svenska politiker inte förstår sin samtid. De kan därför inte heller peka ut en politik för framtiden. Titta på listan nedan. Detta är vad tittarna ansåg vara de viktigaste frågorna.

Notera att i princip det enda tittarna var intresserade av var invandring och invandrarnas integration. Men dessa procentsiffror presenterades inte i programmet. Några tittare har reagerat på att endast SD och KD ville utvisa de asylsökande som begår brott, i synnerhet sexualbrott. Lövin, MP, ansåg detta vara oförskämt mot flyktingarna. Det var endast Åkesson och Björklund som var beredda att ställa krav på att invandrarna anpassar sig till oss och vår kultur. I den frågan ville Löfvén, Lövin och Sjöstedt ställa krav på svenskarna att betala mer skatt för att försörja invandrarna.

Notera särskilt att tittarna inte var ett dugg intresserade av klimatfrågan. Ändå var det ett av de ämnen som programledningen bestämt skulle debatteras.

Efter debatten konstaterar jag att dessa partier knappast står på svenska folkets önskelista. Med litet undantag för SD och KD. Räkna med att de kommer att få stryk i media.

VIKTIGASTE FRÅGORNA ENLIGT PUBLIKEN

Dessa ämnen ville publiken skulle tas upp i debatten enligt vår omröstning på webben. Siffrorna anger procent av de röstande.

  1. Invandring 44 procent
  2. Integration 8 procent
  3. Brott och straff 8 procent
  4. Bostäder 8 procent
  5. Försvar 7 procent
  6. Pensioner 7 procent
  7. Miljö 6 procent
  8. Skola 4 procent
  9. Sjukvård 3 procent
  10. Skatter 2 procent
  11. Ekonomi 2 procent
  12. Jobb 1 procent
  13. Sjukskrivningar 1 procent
Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på SVT tittares önskelista

  1. Tyrone Waerner skriver:

    Svensson kanske inte så naiv ändå? Invandringen är ju det jättestora problemet.vi ser ju dagligen att den fortsätter med ökad kraft på Medelhavet.Klimatfrågan är en enda stor mediabluff,det börjar även Svensson förstå som det verkar. Våra politiker har inte förstått ett dyft om detta,de kör sin egen agenda,sorgligt.

  2. Samuel af Ugglas skriver:

    Apcircusen i SVT har 830 dagar på sig fram till den 8 Sept 2018 att köpa sig fräscha röster till efter nästa val. Är det något land på vår jord som kan framvisa ett mer avskräckande exempel på hur ”demokrati” inte skall fungera? Det är väl möjligen bara SD som skulle våga fråga folket om t.ex.
    invandringen. Tragiskt att SD och Jimmy Åkesson skall låta sig luras in i den korrupta socialistiska grottekvarnen, han har tydligen redan glömt Riksdagens funktion! Undrar hur länge det dröjer innan svenska folket upptäcker att dom blivit förrådda av BATRA som tillät Löfven genomföra en oblodig socialistisk statskupp?

  3. Stefan Eriksson skriver:

    Jag saknar en rubrik i listan (kanske flera) ; Energiförsörjning.
    Löfwen presterade det absoluta bottennappet när han på direkt fråga om kärnkraftens förutsättningar svarade att:
    ”Vi skall avveckla lite LAGOM, så att inte industri och hushåll drabbas negativt” !!

    Jag tycker det är ovärdigt att missbruka sin post i samhället med att oavbrutet kasta grus i maskineriet, vare sig det handlar om framtid eller dåtid.
    Ynkligt att inte svara på frågan om en av de viktigaste konkurrensfaktorerna för Svenskt näringsliv.

  4. Sten-Arne Persson skriver:

    Skrämmande att se att inte en enda procent ville diskutera vårt jordbruk och vår näst intill obefintliga livsmedelsberedskap. När ska folket inse hur snabbt vi kan svältas ut med nuvarande beredskapslager av drivmedel handelsgödsel och andra nödvändiga ingredienser som fanns lagrade förr i tiden. En busslast sabotörer kan släcka ner Sverige på nolltid. Vad händer om vår mjölk- och köttproduktion klappar ihop vilket den är på god väg att göra? Arlabonden får efter senaste sänkningen med 12,2 öre per liter bara 232,1 öre per liter mjölk.

    Vårt globala ekonomiska system dödar både svenska kor och des ägare utan att blinka. Det går fort att slakta ut vårt kobestånd, men hur lång tid tar det att återskapa det som slaktats ut. Det är väl en lagom akademisk fråga till våra lantbruksstrateger som vi begåvats med? Har någon på det akademiska planet ställt sig den frågan? Tacksam för svar, gärna med beräkningsmodell.

    • mats skriver:

      Med lite god vilja, skohorn, vaselin och en stor slägga kanske man pressa in jordbruksfrågorna i ämnena Miljö och Ekonomi.
      Skulle man ha råd att köpa sig det bästa-bästa i avelsmaterial och i tillräcklig mängd, kanske man skulle kunna bygga upp en nationell mjölkproduktion på tio år. Hur mycket pengar som krävs för det mäktar jag inte med att räkna ut.
      Vill man göra det med snikvarianten tar det minst 25 år.

  5. Sten-Arne Persson skriver:

    Jag märker Mats att du hukar lite inför uppgiften. Jag tänkte mig att det inte fanns mer än en kvigkalv och en tjurkalv att tillgå i landet. Det tar nog en stund att göra en realistisk bedömning av den tid som åtgår för att dessa två kalvar ska ha återskapat en mjölkkobesättning på 100 mjölkkor. Med dagens kortlivade mjölkkor med två till fyra laktationer tills de är förbrukade blir det nog en svettig ekvation. Jag begär inte att Du eller någon annan ska göra denna beräkning om det inte är av eget intresse. Det borde ju finnas en beräkning på lantbruksuniversitetet. Men jag undrar om någon där har kommit på tanken? Jag tror knappt att någon vill veta svaret för det lär bli deprimerande.

    • mats skriver:

      Har man en gång lagt ner mjölkproduktionen helt, så måste man köpa utifrån, importera djur, om man vill börja om. Något annat gives icke.
      Det var därför jag menade att prislappen beror av hur snabbt och hur stor produktion man vill åstadkomma. Gissningsvis, om man köper dräktiga kvigor, så är hälften av dem borta inom två år. De ska då ersättas av sin avkomma och först därefter kan man uppföröka stammen.
      Vill man inte avla fram och uppföröka från den första insatsen återstår bara att fortsätta köpa in djur. Oavsett vilket så tar det åratal, decenniet minst och troligen ett par decennier till innan man når självförsörjning.
      Dessutom ska man ha kunnigt och intresserat folk till detta arbete också. I regel är det så att när en kultur är borta så är den borta. Går inte att återskapa.

      • Samuel af Ugglas skriver:

        Lyxdiskussionen om hur livsmedel skall produceras är garanterat som bortblåst när varuhyllorna i de svenska mattemplen gapar tomma.
        För tillfället använder socialisterna regleringarna i den svenska produktionen (miljö och annat) till att garantera att det svenska kollektivet skall åtnjuta livsmedel till priser som är ”näst intill gratis”, varför tillåter samma socialister annars att importen är tillgänglig för svenska folket?
        Stänger man för importen så blir det ju frågan om livsmedelsransonering.

Kommentarer är stängda.