Bevara hustomten

Man måste vårda sin hustomte. Nu tror jag inte på tomtar i och för sig. Men det finns människor som anstränger sig mer än avtalat, som ser vad som behöver göras, som kan förutse vad som kommer att behöva göras, och gör det i tid.

I alla organisationer och grupper är det dessa människor som får saker och ting att flyta på utan kinkar. Det finns andra som driver på, kommer med idéer och beslutskraft. Men de är alla beroende av sina tomtar om de ska nå målen. Pengar är vanligen inte dessa nödvändiga tomtars drivkraft. Det är snarare sammanhanget, samhörigheten, processen, KASAM-känslan, meningsfullheten som får dem att jobba på. Försök ge din uppmärksamhet, uppskattning och ett extra handtag till din hustomte varje gång du upptäcker honom eller henne. Då kommer saker och ting att fungera utmärkt ett tag till.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.