Höj farten och säkerheten

Vad sorgligt det känns att konstatera att man med gott fog kan säga, vad var det jag sa?

I Danmark höjdes hastigheterna på motorväg till 130 kmh från 1:a maj i år. Dessutom införde man lite nya regler om blinkersanvändning, samt gjorde några smärre vägtekniska åtgärder. Antalet dödade och svårt skadade har sjunkit med 9% på alla vägar. På motorväg med hela 43%!
Har jag sagt att mycket av trafikpolitik och trafiksäkerhet är psykologi? Ja, det har jag. Att det är psykologiskt viktigt att underlätta flödet så att det blir lätt att beräkna och planera sin ankomsttid, Det minskar stress och därmed dåliga manövrer. Att visa trafikanterna förtroende är bättre än att förolämpa dem på stora svarta tavlor längs vägarna. Med mera.
Sjung svenska folk! Protestera mot omyndigförklarandet av oss.

Det här inlägget postades i Trafik, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.