Kvinnors solidaritet

Kvinnornas drömmar, vanföreställningar, godtrogenhet om det matriarkala samhällets rättfärdighet och välsignelser skapar problem. De är deras urgamla biologiska system som säger dem att det kvittar vilka som får befrukta deras ägg, bara det är de mäktigaste. Dessa män är de mest lämpade fäderna till deras barn.

Denna omedvetna underliggande föreställning genomsyrar även dagens svenska kvinnor. Sexuell frihet för vita svenska kvinnor att välja vilken partner de vill förknippar de automatiskt med samma fria rättigheter för alla män och kvinnor. Men så fungerar inte verkligheten.
Just denna blindhet skapar problem för andra, kanske främst kvinnor från andra kulturer. Medan männen från dessa kulturer tar för sig bland svenska kvinnor, ofta för att sedan överge dem, så får kvinnorna inte alls samma möjligheter. Det förtryck som skapas inom dessa kulturer upprätthålls av såväl kvinnor som män.
Utan hjälp utifrån, kanske främst från våra kvinnor kommer dessa orättvisor att bestå. Uppmaningen, att du få inte ha sex med mig om inte min bror få ha sex med din syster, kanske känns brutal och onödigt explicit. Men det är nog den enda förklarings- och förhandlingsmodell som har chans att gå hem.

Det här inlägget postades i Jämlikhet, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.