Myndighetsmissbruk i politiskt syfte?

Bilprovningen skickar med kallelsen till ny kontroll ut en kampskrift mot koldioxid. Fakta påstås komma från FN:s klimatpanel IPCC. Vilken amatör som helst kan se att det som presenteras som fakta, vilka bara kan följas av ett möjligt beslut, egentligen är ett äskande från klimatforskarna om högre anslag.

Denna propaganda skickas ut till alla bilägare under ett valår. Är det verkligen förenligt med Bilprovningens uppdrag? Med partipolitisk neutralitet eller sakfrågerelevant opinionsbildning?
I en annonsbilaga till SvD har Banverket och Vägverket köpt hjälp från en stor reklamfirma, Provisa för att med våra skattepengar bedriva politisk propaganda. Bland annat så kallas hastighetsövervakningskameror för trafiksäkerhetskameror. Det är naturligtvis en grov förvanskning av vad de är.
I vidhängande text slås fast att ”Det är hastigheten som dödar.” Men så är det ju inte heller. Vi ska fås att tro att hög hastighet är lika med en säker död till följd av oundviklig trafikolycka. Hastigheten har mycket lite med olycksorsak att göra. Det är andra felgrepp och felslut i trafiken som orsakar olyckorna.
Det enda som är sant om hastigheten och olyckorna är att de krafter som kan orsaka skada vid en olycka, ökar.
Är det fler än jag som anar sossarnas hand bakom detta manipulerande av fakta, opinioner och styrning via myndigheter?

Det här inlägget postades i Trafik, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.