På nöd och onöd

Hörde Kjell Sundvall i Karin 21:30 berätta om den sexuella nöd han påstod ensamma män i Norrlands inland befinna sig i. Detta skulle bland annat bevisas av en stor konsumtion av så kallade herrtidningar.

Han menade också att hans film Jägarna var en ömsint skildring av dessa män. Tänk, jag har bott i området där hans film spelades in och skildrade. Det var inte mycket jag kände igen från verkligheten. Någon ömsint skildring av Norrländska män är den filmen sannerligen inte.
Å andra sidan är det nu cirka 40 år sedan stå-upp-komikern Lenny Bruce upprörde moralkänslorna när han lyfte fram en vetenskaplig studie som visade att gifta män är den grupp män som oftast tillfredsställer sitt sexuella behov på egen hand. Alltså oftare än de män som inte har fast sällskap. Jag har under alla dessa år aldrig hört talas om någon studie som visar på motsatsen eller någon förändring av detta förhållande. Det måste väl vara höjden av sexuell nöd att ha fast sällskap och ändå tvingas tillfredsställa sig själv oftare än de som är hänvisade till tillfälliga förbindelser?

Det här inlägget postades i Jämlikhet, äldre text och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.