Ghostbusters hitåt!

Miljömupparna måste vara de mest räddhågsna, osäkra, framtidsrädda och framstegsfientliga människorna på vår planet. Visst konstaterade Machiavelli att det som väcker störst motstånd bland medborgarna är förändringar. Men detta är ju löjligt!

För miljömupparna är det inte bara förändringarna som skrämmer dem. Det är bilden, tankefiguren, att allting inte längre förblir så som de inbillat sig att det var, som skrämmer. Detta hjärnspöke plågar dem alltså angående en natur som ständigt förändras, naturligt och av sig själv, även utan människans påverkan!
För att argumentera för sin sak kommer de dragande med statistik. Vanligtvis ofullständig statistik eller utsnitt ur serier och sammanhang, tillrättalagt för att ge sken av att förändringen är initierad av människan och/eller att förändringen är katastrofal.
Likt alla domedagsprofeter hävdar de att katastrofen är över oss vilket ögonblick som helst. Men vi kan rädda oss genom botgöring. Det vill säga att vi ska göra så som de i sin paranoida hallucinatoriska sinnesjukdom befaller oss att göra.
När ska vi få journalister och politiker som avslöjar stolligheterna och skickar idioterna på porten, eller till psykiatrisk behandling?

Det här inlägget postades i Klimat & miljö, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.