Hemmamatch hos storebror

Nu har jag läst ett antal bloggar genom att följa några länkar på varje och läsa några av de senaste bloggarna på dem. Att det är socialdemokratin som är storebror i Sverige står väl klart för de flesta med förståndet i behåll. Att en av sossarnas härskartekniker är att ständigt vända fokus bort från deras egna göranden är också känt.

Men att de fått en så stor mängd bloggare att kasta ljuset på USA och bankirernas världskonspiration är helt ofattbart. Är dessa bloggare paranoida mytomaner eller bara nyttiga idioter i socialdemokratins tjänst? Att det finns saker att kritisera även i USA är en sak, men att så fullständigt missa bjälken i det egna ögat för att kritisera grandet i amerikanernas, det är obegripligt.
Nu senast fick vi en ovanligt skarp statlig rapport som visar att sossarna betraktar medborgarna som sina livegna undersåtar, tsunamirapporten. I tydliga ordalag säger den att det räcker inte för en regering att säga att man garanterar medborgarnas trygghet, i utbyte mot hutlösa skatter och inskränkt frihet. En regering måste också ta ansvar för att göra det man lovar, att leverera.
Det har länge varit klart för alla svenskar som reser utomlands att där upphör det svenska medborgarskapet. Den svenska staten skyddar inte alls sina medborgare utomlands. De har ju den dåliga smaken att spendera sina pengar utomlands. I sossarnas tankevärld är det sossarnas och statens pengar man sticker iväg med. Då ska man banne mig inte ha något skydd heller, tycks de tänka.
Men när tusentals svenskar drabbades på ett och samma ställe, vid samma tillfälle, gick det inte längre att skyla över denna njugghet och nonchalans mot de egna medborgarna.
När Ulrica Messing beställde 700 nya hastighetskameror till våra vägar stod det i propositionen att kamerorna till en början endast skall användas till hastighetsövervakning. Vad ska de användas till sedan då? RFID spårning?
Tomas Bodström kläcker ur sig den ena försöksballongen efter den andra om förslag till nya lagar som ska öka övervakningen av medborgarna, automatisera lagföringen, samt ge polisen och andra statliga aktörer friare händer till ingrepp i medborgarnas privatliv.
Finansministern, oavsett vad han för tillfället heter, vill inte minska några skatter, men letar ständigt nya objekt eller anledningar att beskatta något. Någon moralisk övre gräns för hur mycket man kan ta från folk vill de inte veta av. Glömd är Astrid Lindgren och pomperipossaskatten.
Intressegemenskapen mellan ledande sossar och andra organisationer är satt i system. Förutom de uppenbara som LO, TCO och så vidare så, finns ju Svenska Spel och Svenska Fotbollsförbundet samt SVT, Vattenfall och Svenska Skidförbundet. Bröd och skådespel ska vi få. Resten ska sossarna ha in i skatt.
Den storebror man ska vara mest rädd för i Sverige, det är sossarna det!

Det här inlägget postades i Frihet, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.