Jobbig jobblinje

Om nu jobblinjen är så viktig för regeringen finns det väl bara en sak att göra. Se till att det är rätt person på rätt plats. Till exempel att de som är friska är de som har de fysiskt krävande arbetena. De som har sjuka och skadade kroppar kan ju enkelt sitta på prat- och tyckjobben, i riksdag och regering till exempel.
Statistiken visar faktiskt att de som är friska är överrepresenterade bland dem som har pappersjobb. Medan de som är sjuka och skadade är överrepresenterade bland dem som har kroppsarbete.
Vad är det som gör friska, välavlönade människor med lätta arbetsuppgifter i lågriskyrken så avundsjuka på dem med sjukdomar, skador och låglönejobb i riskyrken, att de vill göra livet ännu svårare för dem?
Är det en översittarattityd. Vi är bättre än dem och därför får vi göra livet surt för dem. Det är vår rätt, rent av vår skyldighet. Är det drömmen om återupprättandet av ett strängt klassamhälle?
Hur är det med de arbetslösa högre tjänstemännen i statsförvaltningen. De är friska, utan jobb, men med full ersättning. Prövas de förutsättningslöst mot hela arbetsmarknaden? Om inte, varför inte det då? Gäller inte arbetslinjen alla medborgare?
Nu visar det sig dessutom antalet förtidspensionerade ungdomar ökat under sittande regering. Det som var ett av de främsta målen för Alliansen att rätta till i sossarnas välfärdssystem. Vad är det som gått snett? Blir inte folk friska bara för att man beordrar dem att bli det?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.