Kvalitetscertifierad grooming

Det är förbjudet med grooming av barn. Grooming innebär att man ljuger, förställer sig, smickrar, lockar och gör en massa åtgärder ägnade att psykiskt förbereda barnen att gå med på att göra något de annars inte skulle vilja. Det lagstiftaren tänkt sig motverka är pedofili.
Men det finns organisationer och företeelser där den allmänna opinionen godtar att dessa ljuger för barnen. De ljuger för att använda barnen som alibi och som murbräcka, samt inte minst för de ska bli framtida medlemmar. Jag tycker att denna grooming är avskärd och skadlig för samhället, men ingen tycks se den.

Alla de stora religionerna har ett påbud om att dess anhängare skall missionera. Missionering är ett slags grooming, varför är det tillåtet? Söndagsskola är grooming. Gud är en externaliserad kraft att ge ära åt eller skylla ifrån sig på. Tro på Gud är att inte ta eget ansvar. Tro på Gud är ett slags relativism, jag är relativt obetydlig/oskyldig i jämförelse med Gud/(Satan). Hur hållbart är det att legitimera sådan villfarelse i ett demokratiskt sekulärt rättssamhälle?
Konservativa rörelser hatar relativism, som de menar är vänster och kommunism. Till och med liberalismen förskjuts ur den borgerliga gemenskapen när konservativa uttalar sig om relativism. Men vad som är relativt eller absolut är ju bara en fråga om utgångspunkt. Väljer man människans frihet och egenmakt över sin tillvaro som något absolut så blir gudstro med nödvändighet en relativism. Detta eftersom Guds förmodade vilja inte alltid sammanfaller med min. Om jag väljer att följa min vilja i ett system där min vilja är den absoluta utgångspunkten, så blir Guds vilja relativ. Men de konsevativa vill gärna piska populasen med något absolut, med Gud.

Nazister och kommunister har ägnat sig åt grooming, ibland med stor framgång, exempelvis hitlerjugend, pionjärer och ung örnar. När deras välden kollapsat och villfarelsen lämnat fotfolket har de alla sagt att de bara lydde överordnade. De följde order givna av högre makt som inte fick ifrågasättas.

Dagens miljörörelse hänvisar till en extern överordnad godhet, naturen. De använder gärna uttrycket intrinsikalt värde, alltså att naturen har ett eget inneboende värde oberoende av människan. Det är naturligtvis dessa miljövänner som är de enda godkända uttolkarna av detta intrinsikala värde. De förkunnar sin lära varhelst de får chans. De utövar påtryckning på de demokratiska institutionerna om att låta folkstyret i demokratin ersättas av deras uttolkning av instrinsikala värden. Folkstyrets antropocentriska, människorelaterade, grundinställning förkastas.
Miljörörelsen missionerar även till de yngsta, de groomar, via ungdomsförbund, besök på skolor och skrifter riktade till barn. Fältbiologerna är grooming. De håller det inte för rov att ljuga för våra barn. För de har planerat att dessa som vuxna ska bli deras lydiga redskap, deras nyttiga idioter.

Det gemensamma för dessa lömska ideologier är att de framhåller och gör folk beroende av en extern kraft. De fråntar sina offer tron på sin egen inneboende styrka. De stjäl själar. Det behövs motkrafter till dessa totalitära läror. Hur mycket det än bär emot så måste man nog acceptera att ge upp en liten del av sin egen frihet för att tillsammans med andra frihetsälskare försvara och i bästa fall utöka frihetens domäner. Antalet krafter, om än små, som drar åt samma håll, gör trots allt skillnad.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.