Tjänstemän UPA

Hur går det till när demokratin krossas i Sverige? Nej det är inte terrorister och inte ryska armén som invaderar oss. Hotet kommer inifrån.

Tjänstemän i offentlig förvaltning hittar eller hittar på ett problem som de anser måste åtgärdas. Att lösningen kostar skattepengar, skapar behov av fler offentliganställda, samt genererar ett behov av fler nivåer med chefer anser de inte vara en nackdel. Tvärtom, det är en del av det fina i kråksången. Det stärker tjänstemännens ställning samtidigt som det försvagar såväl politikernas makt som medborgarnas frihet. Tjänstemannaväldet är i sanning de små stegens tyranni. Birgitta Niklasson vid Göteborgs universitet bekräftar nu i en doktorsavhandling mina påståenden att svenska tjänstemän agerar odemokratiskt, de tillsätts odemokratiskt och de kan inte avsättas demokratiskt. Vad måste vi göra för att bryta detta? Revolution? Anarki?

Det här inlägget postades i Frihet, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.