Vilken färg som helst, alltid svart

De nya moderaterna liknar allt mer såväl GWB som SAP i sitt förakt för folket, för individens rättigheter och för demokratin som politisk metod. Per Schlingman, partisekreterare, berättar att de nya moderaterna har ingen egen politik längre. De ska bli Sveriges bästa kappvändare och därigenom alltid göra en majoritet till viljes. Med den metoden ska de se till att det alltid är de som sitter vid makten. När han sa det såg han så skadeglad och demoniskt lycklig ut att han måste varit mycket nära att pissa på sig av upphetsning.

Jag vill ha partier med program baserade på politiska filosofier. Partierna ska visa upp en vilja och en plan för att genomföra sina idéer. Väljarna ska välja det parti som de finner bäst motsvarar deras önskemål. Om väljarna vill något annat så blir det andra som blir valda. Men partierna ska inte överge sina ideal. I en demokrati ska väljarna söka och rösta på partier med åtråvärda ideal. Det är inte partierna som ska söka en majoritet bland medborgare utan ideal.
Tycker man att partier är ett för trubbigt demokratiskt instrument, så inför då direkt personval. Men kräv att dessa politiker redovisar en agenda, ett program med en moral eller ideologi som grund för deras agerande i sakfrågor.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, äldre text och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.