Kommunal utrikespolitik?

Carola Gunnarsson, tredje vice ordförande i Sveriges kommuner och landsting, SKL, kräver på Teknikdebatt.se 22/8 att vi av skattemedel ska tillskapa en klimatmiljard för att stoppa klimatförändringen.
Hur tänkte hon då? Ska vi använda kommunala pengar, kommunal personal till detta? Klimat är per definition en internationell företeelse. Om svenska kommuner ska ge sig på att medvetet förändra eller påverka klimatet i en viss riktning så innebär det att man klampar in på andra länders intressen. Såvitt jag vet är det inte tillåtet för kommunerna att bedriva utrikespolitik på egen hand. Tror Carola Gunnarsson något annat?

När dessutom allt kring den påstådda klimatförändringen är ifrågasatt, vad är det för konkreta åtgärder hon ser framför sig? Vi vet att svenskt klimat är arktiskt och subarktiskt, i bästa fall tempererat. Det innebär kalla vintrar, snö, regn, och blåst, någon enstaka varm sommardag. Det våra kommuner och landsting kan göra är att se till att den lokala infrastrukturen fungerar under dessa förhållanden. El, tele, vägar, vattendrag, vård och i viss mån järnväg (den är mer ett nationellt ansvar).
Resten klarar företag och privatpersoner själva på marknadsvillkor. Det ovan nämnda ingår redan i det uppdrag SKL har, det ska de inte ha några extra pengar till.

Jag har användarnamn och inloggningsuppgifter till teknikdebatt.se. Men de har slutat fungera. Är det för att de alltid larmar om klimatet och jag alltid säger emot?

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.