Annies lag

Centerns nya lag består i toppen av tre smålänningar och en östgöte. Det är en osannolik koncentration till ett begränsat område. Kommer väljarna i resten av landet att känna igen sig i dessa profiler? Kommer man att känna samhörighet med dem och deras politik?

Historisk har centern gått bäst när man haft en partiledare från Norrland, Hedlund, Fälldin, Olofsson. Nu är det ett gäng gnälliga skorrande sörlänningar som kommer att uttala sig i centerns namn i alla frågor. Är det ett vinnande koncept?

Det är för tidigt att med säkerhet säga vad som komma skall från detta parti. Men av vad de hittills utlovat hör man att de ska satsa på det diffusa gröna-miljö-klimat. Det låter mer som en nostalgisk, Astrid Lindgren-romantisk bild av livet på landet än en konkret, modern verklighetsförankrad politik ägnad att tilltala kärnväljarna. Har centern någon vision för framtiden?

Annie Lööf själv blev ett känt namn när hon av övertygelse vägrade följa regerings- och partilinjen i FRA-frågan. Men så vek hon ner sig i sista stund. Är Annie Lööf en person man kan lita på?

This entry was posted in Aktuella övriga ämnen and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.