De sista förlusterna

I krig dör soldater på krigets sista dag, den sista minuten. Det känns alltid riktigt meningslöst med de där sista, när freden är ny. Så småningom kanske de alla känns meningslösa.

Till och med SVT har släppt fram lite klimathotstvivel, i Vetenskapens värld sa experter från flera länder att klimatförändringen är ingen katastrof, klimatet har alltid förändrats. Samma sak med propagandamegafonen BBC. Deras miljöjournalist Richard Black har kommit över en preliminär rapport från IPCC, där det sägs att klimathotet kanske varit en aning överdrivet. Att förändringarna sannolikt inte kommer att bli så stora som prognosticerats. Man erkänner att konsensus inte är så kompakt som man påstått.

Den slutliga rapporten är snart att vänta. Det finns de som pläderar för att tonen ska skärpas, så att inte klimathotet blir avfört från dagordningen. Men förändringen har redan inträffat, i debatten alltså, i forskningsläget. IPCC och alarmisterna chockade världen med sitt ”blitzkrieg”. Men de eftertänksamma höll ut och nu är de från början så triumfatoriska alarmisterna på reträtt.
Vi får inte ge upp nu, inte sluta kritiskt granska larmen om den förestående klimatkatastrofen fortsätta ifrågasätta AGW.

Då nås jag av nyheten att LKAB lurats att betala 300.000 kr för koldioxidkrediter till skogsägare i Tornedalen. Det är Sveaskog som äger 40000 ha och ett antal privata skogsägare med sammanlagt 10000 ha som delar på pengarna som går till skogsgödsling för att öka tillväxten, vilket binder mer CO2. Här är det inga dubier om konstgödsels inverkan på naturen eller dess tillverkningsprocess.
LRF är lite barnmorska för det hela. Alla inblandade bedyrar hur meningsfullt det känns att göra något påtagligt för klimatet. De hoppas även lura EU att ge sin välsignelse.

Det känns så meningslöst med denna tragiska förlust av trovärdighet hos personer och företag som vi skulle behöva på det godas sida. Nu när vi ser att lögnen viker och sanningen tränger fram.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på De sista förlusterna

 1. B-J Bjurling skriver:

  Jag upptäckte nyligen en tidningsnotis, den stod på ”lätta” sidan, mellan en skämtteckning och Ferdnands seriestrip: ”En amerikansk professor Sears vid Yale-universitetet har efter noggranna undersökningar kommit fram till det resultatet att våra efterkommande går en härlig tid till mötes. Det norra halvklotet skall undan för undan bli torrare och torrare (…) Fortsätter denna utveckling – och allt tyder på det, säger professor Sears – smälter så småningom all is kring Nordpolen, och detta skulle ha som följd att vattenytan i världshaven skulle stiga – 27 meter.”
  Ja, tidningen med den uppseendeväckande(?) nyheten var alltså från april 1954. Såvitt jag kan förstå av internet måste det ha rört sig om Paul B. Sears, som tydligen bl.a. hade dottern till alla miljöfascisters profet Aldo Leopold som elev.
  Ja, det var kanske gammal skåpmat, men lite intressant tyckte jag ändå att det var.
  Apropå seriesidan kan man även påminna om en strip med Exellensen från 2008:
  Forskaren: När jorden värms upp, kommer isen på nordpolen att smälta och både nordväst- och nordostpassagen blir fria att segla på för lastfartyg… och man kan också bedriva lantbruk på Grönland.
  Exellensen: Det låter mycket positivt… Problemet är bara att väljarna föredrar katastrofer.

  • mats skriver:

   Haha! Ja det underlättar sannerligen att ha humor i dessa dagar. Tyvärr ger satiren ofta en mer korrekt bild av verkligheten än vetenskapen.

Kommentarer är stängda.