Fri television?

I SVT Aktuellt söndag 27/11 hade man ett långt inslag inför klimatmötet i Durban. Maken till vinklad journalistik var det länge sedan jag såg. Mycket tyckande och felaktiga fakta.
Miljöminister Ek spelade upp ett litet drama om hur viktigt det är att lyckas med förhandlingarna för att rädda klimatet. Inte ett uns av visad medvetenhet om att klimathotet är vetenskapligt avskrivet.
Reportern påstod att nya fakta visade på att extremväder blivit vanligare med ökad CO2-halt. Trots att både tidigare och nuvarande IPCC rapport medgett att någon sådan effekt inte kunnat beläggas, men att man i modellerna, nota bene! i modellerna hade förväntat sig detta.

Nytt reportage idag på morgonen med samma buskap, denna gång med svensk forskare som påstår att han vet bättre än exempelvis Pielke att den tydliga uppvärmningen sedan 80-talet (som stannade av för tio år sedan) orsakats av människan (helt obevisat ännu, ligger klart inom normal 30-årsvariation med osäkerheter) och att detta är orsaken till allt mer och allt värre extremväder.
Svenska nordkoreastatens propagandacentral fönekar sig inte. Ljug svenska folket rakt i ögonen så vi kan fortsätta vår orättfärdiga politik utan knot!

Redan nu börjar jag öva på Nyårsklockorna, andra versen, andra stycket:
Ring lögnens makt från världens gränser ut,
och ring in sanningens till oss som famla.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Fri television?

  1. Niklas skriver:

    Själv slängde jag ut dumburken 1996 och har inga planer på att åter införskaffa en ny dumburk.

Kommentarer är stängda.