Lås in offren

I svensk rättsanda brukar vi vara tydliga med att inte skuld- och skambelägga brottsoffer. Det kan väl sägas gälla i synnerhet våldtäktsoffer. Nu finns en rörelse som vill skydda vår bördigaste åkermark från våldtäkt. Därför vill man låsa in åkermarken, för att skydda den. Man vill göra markägarna skyldiga att söka tillstånd för all upptänklig normal användning av åkermark. Med hänvisning till att detta ska skydda onormal anvädning eller exploatering.

Om någon föreslog en liknande rättsordning för våra mest fertila kvinnor, i åldrarna 15-30 år, hur skulle det låta då? Söka tillstånd att gå ut och roa sig en lördagkväll. Söka tillstånd att ha sex utom äktenskapet. Söka tillstånd att dricka ett glas vin. Söka tillstånd att äta östersjöfisk. Kyskhetsbälte.  I princip sätta dem under förmyndare. Allt för att skydda deras ömtåliga kroppar och deras förmåga att föda friska barn.

Jag tror ingen kan föreställa sig det ramaskri ett sådant förslag skulle utlösa. Men när åkermark missbrukas ska man kunna skuldbelägga de markägare som sköter sig. De krafter som utför övergreppet på åkermarken och deras ägare går fria. När man skärskådar fenomenet visar det sig att det i stora delar är de politiska kompisarna till dem som exproprierar och exploatrerar åkermark som driver kampanjen. Det luktar socialisering lång väg.

Det här inlägget postades i Äganderätt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Lås in offren

  1. Samuel af Ugglas skriver:

    Mats, Du blottlägger den politiska korruptionen mycket effektiv.
    Att man i alla möjliga sammanhang skall behöva bevisa sin oskuld är inget nytt fenomen,
    mycket av den sozialistiska ideegodset bygger sin verksamhet på just detta.

Kommentarer är stängda.