Desinformationens tid

Vad är det för tid vi lever i? Samtidigt som riksdagen tycker det är dags att luckra upp FRA-lagen så att Säpo kan beställa inrikes avlyssning, även för andra brott än terrorbrott, nås vi av nyheten att en brittisk blogare http://tallbloke.wordpress.com/2011/12/14/tallbloke-towers-raided-many-computers-taken/ blivit utsatt för husransakan och fått sina hårddiskar beslagtagna. Orsaken är att han tagit emot de läckta climategate-mailen. Det är dessutom USA som begärt åtgärden.
Nog finns det anledning för Julian Assange att vara misstänksam för myndigheternas hantering av rättssäkerheten.

De senaste två veckorna har jag granskat hur svenska myndigheter flyttar gränserna för äganderätten. Utan offentlig debatt, alltså att inga politiker på allvar deltar, så skapar myndigheterna via egna pamfletter prejudikat på att äganderätten i Sverige upphört.
Nog finns det anledning för svenskarna att vara misstänksamma mot myndigheternas hantering av rättssäkerheten.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.