Februari 2012

Julian Assange säger, när han berättar om våldtäktsanklagelserna i Sverige, ”att Sverige inte längre är det Sverige som det var på Palmes 70-tal.” Där har han helt fel. Sverige av idag är precis som det Sverige Palme skapade och i de stycken det inte är det så är det ett resultat av Palme.

Enligt amazingdata.com har på nytt milöjaktivister i främst Berlin, men ävan andra europeiska storstäder börjat vandalisera sportbilar och 4×4. Man lämnar även en lapp där man uppmanar ägaren att sluta förstöra klimatet. Ändamålet helgar medlen, i synnerhet när man har fel tydligen.

De har en konstig ordning i USA, att de i sitt parlament kan klistra på egna frågor på ett förslag som lagts fram. På det viset kan skitsaker komma med för att de sitter fast på viktiga förslag. När de senast skulle besluta om National Defense Authorization Act, alltså försvarsbudgeten, så ansåg vissa grupper att statens avståndstagande mot sodomi var för svagt. Så Senaten la till några paragrafer om det i samma avsnitt som reglerna för bekämpande av terrorism. Med följd att i dag kan någon som misstänks tråna efter sodomi ställas inför krigsrätt på samma grunder som den som misstänks för förberedelse till terrorbrott.
http://lewrockwell.com/vance/vance273.html

Enligt SVT betalar privatpersoner i Sverige klimatskatter på i snitt 2800kr/ton CO2, medan industrin betalar i snitt 140kr/ton. Finansministern tror på en justering av industrins avgifter 2014 eller 2015. Är det en förhoppning om att inte bli synad på det vetenskapliga underlaget för  klimatskatterna fram till dess? Eller är det en förhoppning om att inte bli synad på de juridiska och demokratiska aspekterna innan dess? Att finansminsitern vill ha tillgång till så stora skatteintäkter som möjligt förstår vi alla, men hur mycket är han beredd att dagtinga med sin rättskänlsa?

Att få rätt mot en myndighet är lika skönt som sex. Men tillfredsställelsen varar längre.

Visst är friheten cynisk, som låter den som kan dra bäst fördel av den. Men oerhört mycket mer cyniskt är ofriheten.

En ofta förbisedd avigsida med att tvinga in alla våra pensionsavsättningar på börsen är att börsen därmed inte går att beskatta. Pensionspengarna som verkar på börsen utgör en icke föraktlig del av börsvärdet. En beskattning, exempelvis en tobinskatt skulle innebära en orättfärdig skatt på pensionerna. Definitivt skulle det vara ett stort avsteg från en värdesäkring av pensionerna.
Den logiska slutsatsen av insikten om detta förhållande är att en pensionsreform är nödvändig. En sådan reforms viktigaste innehåll är inte att ställa upp den ena eller andra garantin för framtida pension. Det viktigaste inslaget är att göra det möjligt och likvärdig att spara sitt pensionskapital på andra sätt än att investera på börsen. Likvärdiga skatteregler för såväl insättning som uttag av pensionskapital, oavsett om det är aktier, konst, antikviteter, metaller, fastigheter eller annat, är ett krav.

Vänsterns svar på alla samhällsproblem. Allt som kostar mer pengar är moraliskt rätt och allt som skapar mer pengar är moraliskt fel. Det är den goda viljans skadliga avigsida satt i system. Naivitet i samarbete med galenskap.

Byråkrati är underbart. Trafikverket beslutar om regler och villkor för att få jobba på väg. Det handlar om utbildning, utrustning och metod. Naturligtvis håller sig verket med egna inspektörer som åker runt på arbetsplatser och kontrollerar att reglerna efterföljs. En entreprenör i en mellansvensk stad har ett avtal med Trafikverket att han ska få köra avtalsperioden ut med utrustning enligt 2006 års reglemente. Nu har en inspektör från Trafikverket stoppat honom för att han inte har utrustning enligt 2011 års reglemente. Ärendet har prövats i alla instanser, med den beställande delen av trafikverket som stöd mot den kontrollerande. Inspektören har fått rätta i allt. Men den beställande delen av trafikverket vill inte betala skadestånd till entreprenören för att de skrivit ogiltiga avtal med honom, så de söker fortfarande efter vägar att komma runt sina egna regler. Vilken vanlig medborgare eller företagare skulle kunna göra så?

Vänstermänniskorna uttrycker alltid sin rädsla och avsky för den starke. ”Den starkes rätt” måste avskaffas. De verkar inte inse att den majoritet som förtrycker är den starke. De ser inte att det är mobbing och förtryck. På senare år har de börjat dela in folk i majoritet och minoritet. De anser att det är majoritetens skyldighet att skydda minoriteterna. Individerna har fortfarande ingen rätt, ingen talan. De ger demokrati och frihet helt och hållet en kollektivistisk ansats på majoritetens villkor.

Just nu, något årtionde efter Sovjets fall, har så mycket förändrats att det kan finnas möjligheter att förändra såväl politikens former som dess innehåll. Sådant låter sig inte göras hur som helst under normala förhållanden. Men nu återkommer de onormala med så korta mellanrum, sådan intensitet och längd att de nästan är kontinuerliga. Ropen på förändring blir vanligare, mer högljudda och kommer från fler håll.

Jag har nu läst LRF:s remissvar till utredningen om Allemansrätten. Det märks att LRF har större utredningskapacitet till sitt förfoganden än en oavlönad bloggare har. De har på flera punkter bättre preciseringar och hänvisningar till offentliga dokument kring gällande lagstiftning och dess förarbeten.
Trots dessa muskler brister det påfallande i den språkliga och redaktionella presentationen. Det finns också passager där man lämnar för mycket öppet för en tolkning i den anda Naturvårdsverkets utredning redan framlagt. Sammantaget är dock svaret ett tydligt avspisande av utredningens förslag och ett oavvisligt krav på en ny och bättre tillsatt utredning.

Nu förstår jag varför Newsmill inte bidrar till avslöjandet av klimatbluffen. NM är ju en i andra fall öppen debattsajt där slentrianmässigt etablerade sanningar avslöjas och debatteras. Det är så att deras analyschef är före detta miljöpartistisk riksdagsledamot. Annika Nordgren Christensen heter hon.

Det här inlägget postades i Korta kommentarer och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Februari 2012

  1. Errbe skriver:

    Bra upplysning !

Kommentarer är stängda.