Fast and Furious

Hur många svenskar är medvetna om att president Barack Obama är misstänkt för medhjälp till, alternativt planering av illegal vapenförsäljning och vapensmuggling?
År 2010 avslöjades att några vapenhandlare i USA försåg brottslingar med skjutvapen som senare användes för brott i Mexiko. Upprördheten hos antivapenlobbyn var stor. Först ett år senare, i höstas alltså, avslöjades att det var agenter från FBATFE, Federal Bureau of Alchol, Tobacco, Firearms and Explosives (tidigare känt som ATF) som enrollerat dessa vapenhandlare för den illegala försäljningen. Mer än 2000 vapen har hamnat i brottslingarnas händer genom myndigheternas påtryckningar på vapenhandlare. Den avgörande informationen tycks ha kommit efter en eldstrid när en gränspolis i Arizona, Brian A. Terry, sköts ihjäl med en AK47 som sålts med byråns goda minne.

Bara några dagar senare besöktes Arizona av två ministrar ur Obamas regering, Eric H. Holder och Janet Napolitano. Båda var sedan tidigare informerade om vad det så kallade gun walking programmet som gick under namnet Fast and Furious innebar.

I USA har anhöriga till dödade brottsoffer rätt att ta del av material från brottsutredningen som inte är offentligt. Detta för att kunna biträda åklagaren med viktiga uppgifter, samt för att de ska känna sig säkra på att utredningen sköts korrekt och med målet att de skyldiga ställs inför rätta. I fallet med Terry beslöts omedelbart efter ministrarnas besök om hemligstämpling. Uppenbarligen fanns det farhågor om att sanningen skulle komma presidenten ”to close for comfort”.

Det blir mer intrikat, för åklagare i fallet, Dennis K. Burke var tidigare Napolitanos chief of staff! Efter hennes besök beslöt han att åtala skytten-skyttarna för andra vapenbrott, men inte för att ha dödat Terry. Därigenom förhindrades effektivt all insyn från anhöriga och de enda som har insyn är statsanställda med vissa hänsyn att ta till sin chef, sin anställningstrygghet och sina befordringsmöjligheter.

Vapenhandlaren, som till följd av avslöjandet 2010 stod åtalad för vapenbrott och riskerade indragna handlarlicenser, släpptes omedelbart och hela fallet avskrevs. Holder och Napolitano har kvar sina jobb, men Burke har avgått. Många amerikaner frågar sig, ”hur tänkte de?” Frågorna i media är få, men desto fler på internet. Svaren är otillräckliga.
Obama och hans administration har, i strid med konstitutionen, ansträngt sig för att begränsa amerikaners rätt att bära vapen. Samtidigt har de alltså i smyg beväpnat brottslingar i sitt grannland Mexiko, som de till på köpet anklagar för att inte ta den beväpnade brottsligheten på allvar.
http://www.redstate.com/reincepriebus/2012/02/02/the-fast-and-furious-cover-up/
Och ja, det finns redan en bok om saken,
http://www.fastnfuriousinvestigation.com/2012/04/katie-pavlich-writes-factual-book-about.html

Jämförelser har gjorts med Watergate och pressens upprördhet och jakt på president Nixon. Då dog ingen, men presidenten fick gå. Nu har lagens väktare dödats och pressen bara mumlar. Den här skandalen kan vara det som avgör att Obama aldrig blir omvald, om så republikanerna ställer upp med en get som motkandidat. Eller kan det bli så illa att demokraterna tvingas skaka fram en ny kandidat precis innan valet?

Tror du att korruption och fel av det här slaget inte kan hända i Sverige? Får jag försynt påminna om Ebbe Carlssons olagliga införsel av avlyssningsutrustning i jakten på Olof Palmes mördare? Eller alla andra ”misstag” och tokigheter som plågar den utredningen. Eller Tomas Quick, eller Julian Assange, eller affären Enbom, eller Enerström…

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Fast and Furious

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  De svenska ”riksblaskorna” kan slänga sig i väggen. Här kommer Mats med information som varit tillgängligt en ganska lång tid både i papperstidningarna och på nätet i USA.
  I SvD på kommentatorsfälten har jag i nästan ett års tid påpekat för berörda skribenter att vi svenska läsare inte enbart vill läsa deras vänsterpropaganda utan lite mer balanserade nyheter. Jag är numera avstängd från att kommentera på SvD.
  Förmodligen får Mats rätt i sina spådomar om att Demokraterna troligtvis blir tvingade till att hitta en ny kandidat, vänta bara tills den tiden kommer då den nuvarande presidenten skall bevisa sin oskuld när det gäller de senast misstänkta förfalskade dokumenten om var presidenten är född, en datorkonstruktion utan pappersbevis t.ex.
  Det är befriande och hoppfullt att läsa Dina inlägg Mats, tack för det.

  • mats skriver:

   Ändå är jag nog relativt tidig. Boken som Katie Pavlich skrivit kommer ut först den 16/4. Det väntar en stor debatt.

Kommentarer är stängda.