Genusknytt

Pär Ström på Genusnytt blir jag inte riktigt klok på. Nyligen har han på sin blogg och på Newsmill gått ut och kallat sig jämställdist. Vad är det ? Han ger en vag formulering som inkluderar det mesta av det man kallar jämlikhet. Så han är en ivrare av jämlikhet. Varför säger han inte det då?

Istället blir han invecklad i en kryptisk debatt om vilken sorts jämställdhet han är för och hur feminsitiskt det är. Det hela är en hopplös kamp som bara gynnar extremisterna. De vill inte ha jämlikhet. Det heter feminism för att de sätter kvinnor främst, på ett ojämlikt sätt. Det heter jämställdhet för att det ska låta likt jämlikhet, men betyda något annat. Det är nyspråk alltihop, med avsikt att förvilla.

Det finns en och endast en politisk åskådning som ser till alla människors lika värde och frihet, som inte är en politisk ideologi sprungen ur en gruppegoism, liberalismen. Den smutskastas av alla som inte vill se den lyckas. Dessa svartmålare är förvånansvärt många med tanke på det allmängiltiga budskapet i liberalismen. Det kan hänga ihop med att liberalismen ofta förblivit en intellektuell övning som inte klarat av att hantera verkligheten. Detta utgör dock i sig inget bevis för att liberalismen skulle vara en principiellt sämre ideologi än de andra.

Att försöka åstadkomma jämlikhet och frihet genom att debattera jämställdhet med feminister, det är lika utsiktslöst som att försöka åstadkomma frihet genom att diskutera klasskamp med kommunister. Det är bara att föra debatten med deras vokabulär, deras begrepp och deras tolkningsföreträde. Feminismen är en klasskampsideologi. De har bara bytt ut arbetare och ”profitörer” mot kvinnor och män. Jämställdhet är deras ord för proletariatets diktatur.

Nej, jag har inget emot kvinnor, vill inte ha andra fördelar än de. Jag nöjer mig gott med samma respekt som vederfors Lotta Svärd.

Det här inlägget postades i Jämlikhet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Genusknytt

  1. Naturbrukaren skriver:

    All heder alltid åt de som lyckas koka ner babbel och aktivistbrus till vad det egentligen är. Begreppet ”nyspråk” är smått fantastiskt tycker jag, så graverande för användaren.

    Som alltid är retoriken, samtalet underställt rummet eller kontexten. Det gäller att välja sitt rum för att lyckas i debatten.

Kommentarer är stängda.