Totalitär uppmarsch

Nu vill sossarna tvinga fram ekologisk mat. Enligt Matilda Ernkrans ska offentlig upphandling tvingas köpa minst 30% ekologiskt till år 2020. Man tror som vanligt på vänsterkanten inte på marknaden. Om ekologiskt hade varit så bra och så önskvärt borde marknaden kunnat ordna den biffen.

Jag skrev redan för en vecka sedan om hur sossarna i Göteborg bestämt att endast köpa ekologiskt kött. Nu visar det sig att den socialistiska komplotten mot marknadsekonomin är riksomfattande. Varför kallar jag det komplott? Jo, det är väldigt enkelt. Jag tror inte och ingen ska försöka inbilla mig att de nöjer sig med att bara köpa ekologiskt. Nej, beslutet att köpa ekologist öppnar för allehanda möjligheter att bestämma över produktionen. Men inte bara det. Det öppnar även för att bestämma över allt annat som rör ägandet av jorden, brukningsmetoder, dikning, landskapsutveckling, boende, arbete och fritid.

Det är en murbräcka för totalitära tankegångar, riktat mot såväl den fria marknaden som rikets medborgare och deras rätt att vara fria individer. Nej, jag målar in Fan på väggen. Lägg ihop detta med annat som jag tidigare beskrivit om ofriheten i Sverige, det kommer dessutom mera mycket snart, så ska ni se att Sverige inte är ett fritt land och vi motsvarar inte kraven för de mänskliga rättigheterna. Liknöjdhet och bekvämlighet med att slippa (inte tillåtas) tänka själv, räknas inte som frihet!

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Totalitär uppmarsch

 1. Errbe skriver:

  PRECIS VAD DET HANDLAR OM

  Du har så rätt ! !

  Ett papper som någon satt en stämpel på skall vara viktigare än produktens verklighet.

  Tyvärr inser inte våra borgerliga riksdagspolitiker hur de halkar in i socialistiskt tänkande.

  Ett annat exempel är legitimationen av lärare. Den tar bort ansvaret från rektorn. Vilket naturligtvis har en viss logik, sedan man tagit bort alla befogenheter från rektorn.

  I skolan jag gick hade rektorn kompetens och befogenhet att själv avgöra vilka lärarkandidater, som var lämpliga. Det var helt enkelt hans jobb.

  En lärarlegitimation kommer även helt olämpliga personer att kunna skaffa sig, genom att genomskåda systemet och lära sig att ”svara rätt” på de avgörande frågorna.

  I socialismen avskaffar man det personliga ansvaret och ger befogenheterna till ansiktslösa byråkrater, som har gått de rätta kurserna, men ofta inte har en aning om viktiga delar av den verklighet de satts satt bedöma. Jag har sett exempel från djurskyddet på nära håll.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Mats, hade ditt inlägg blivit kört i en ”riksblaska” hade Du så småningom kunna läsa det i historieböckerna men tack vare det DDR liknande tillståndet ( uppståndelse i detta fall jämförbart med ett liv efter döden) landet befinner sig i med en befolkning totalt nedbruten av självömkan och hjälplöshet så får nog politrukerna tids nog sin dom av svältande medborgare. Eller som Tiberius Claudius Drusus i en stund av klarsyn: ”låt varbölden brista”.

 3. mats skriver:

  Samuel och Errbe, det blir värre!

Kommentarer är stängda.