Ideella naturvårdare?

Kerstin Åström, vice ordförande och Jan Terstad, chef för skogs- och naturvård, båda i SNF, har en debattartikel i Skogsland nr 25. De berömmer sig av att vara ideella naturvårdare. Jag tolkar det som att de påstår att de utan ersättning arbetar med praktisk naturvård ute i verkligheten. Det är svårt att tro på. Men de kanske lägger in andra tolkningar i orden ”ideell” och ”naturvårdare”.

Nu är det den redan sågade rapporten om att Svenskt skogsbruk är näst sämst i världen på hänsyn i skogsbruket som återanvänds för att smutskasta både skogsägare och politiker. De har ledsnat på att tjata och ändå inte få som de vill. Nu kräver de att bli åtlydda. Nu är det nog med prat – det är dags för handling!

Men så bra, jag har en granne med några hektar röjningsskog. Kanske de ideella naturvårdarna kan sluta snacka och komma hit och göra lite nytta istället? De har en hel del att bevisa! Sin inställning till äganderätt och demokrati har de redan visat.

Det här inlägget postades i Äganderätt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Ideella naturvårdare?

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Vem vågar skriva detta om idealism på deras rynkfria pannor, degenererade snorvalpar som förmodligen aldrig förtjänat ett rejält dagsverke?

 2. Niklas skriver:

  Mats! Du kan ju då påpeka för de ”ideella naturvårdarna”att redan i röjningen bör man tänka på naturvården…

  • mats skriver:

   Det trodde jag de var införstådda med. Så dumt av mig!

   • Niklas skriver:

    Det ska du nog inte ta för givet att de känner till. De flesta miljömupppar har nog ingen närkontakt med modernt jord och skogsbruk och saknar således elementära kunskaper.

Kommentarer är stängda.