Minus två i minnet

På en och samma dag nås vi av två sorgliga besked, Lars Furuholm, rovdjurshandläggare på Länsstyrelsen i Värmland sedan 20 år och förmodligen den bästa handläggaren i Sverige, avgår med en protest mot regeringens politik.
Han är visserligen snart pensionsmässig, men det faktum att han lämnar en skarp protestnot efter sig på tjänsteskrivbordet är anmärkningsvärt och borde lända till eftertanke i regeringskansliet. Jag har träffat Lars ett par gånger för flera år sedan och han har hela tiden visat både insikt och handlingskraft i sitt ämbete. Så långt statens strypkoppel vid varje tidpunkt medgett.

Samma dag får vi veta att Göran Greider erhållit Skogssällskapets pris på 50000 kr för sina insatser som informatör och provokatör om det svenska skogsbruket. Särskilt nämns hans jämförelse av svenskt skogsbruk med skövling av regnskog i Amazonas. Man häpnar.

Någon har kommenterat att det är en smart reklamkupp av Skogssällskapet. Genom att ge priset till Greider får de en megafon mot framför allt utboende skogsägare som antas lita på honom. Han blir sällskapets nyttiga idiot och de får business värt mångfalt mer. Jag har aldrig tänkt på Greider som nyttig. Men kanske har de rätt.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Minus två i minnet

  1. Samuel af Ugglas skriver:

    Skogssällskapet får vi väl betrakta som totalt degenererat. Finns det ingen ryggrad i folk nu förtiden tiden?
    Nyttiga idioter finns det i överflöd i riket.

  2. allemand skriver:

    De två sista meningarna ställer jag mig bakom helt och fullt.

Kommentarer är stängda.