Augusti 2012

Toyotareklam jag fick i brevlådan 24/8
”Miljöfrågan är större än bara CO2
Det har nästan hittills bara fokuserats på koldioxidutsläpp. Men det är endast en del i den påverkan som bilar har på  miljön. Nu börjar klimat- och miljödebattenbli mer nyanserad och det talas bland annat om kväveoxider och partiklar, eller NOx, som är samlingsnamnet.”
Sedan fortsätter säljsnacket för hybridbilar. Det intressanta är att de erkänner en osäkerhet om klimathotet.

FN – FAO, Jose Graziano Da Silva, uppmanar USA att kraftigt minska sin etanolproduktion för fordonsbränsle. Jakten på icke-fossilt bränsle hotar världen med svält menar han. Tänk om han skulle gå och ta ett snack med ett annat FN-organ, IPCC, som uppmanar världens länder att köra bil på etanol från jordbruket.

De riktigt bra tankarna går sällan i repris. Det gäller att få ner dem på papper direkt.

Vill du ha mångfald, låt bli att centraldirigera. Vill du centraldirigera, glöm mångfalden!

De västliga byråkratierna verkar ha genomfört maktskiftet att medborgarna är statens egendom. Politikerna verkar ha accepterat nyordningen tillsammans med stora skaror medborgare. Kvar finns en spillra ”rättshaverister” som anser att det är medborgarna som äger staten.

Makten gör vad makten anser att den måste göra för att konsolidera sin makt.

Klimatalarmisterna låter som politisk satir ur Blandaren. ”Mänskligheten har genom sitt vidhållande av en omfattande oljeförbräning blivit stående på randen av ett stup. Men med beslutet om klimatbevarande åtgärder har vi tagit ett avgörande steg framåt.”.

Den mentala stressen av att ha en egen åskt och bli mobbad för den, är mindre än stressen som uppstår när man mot sitt eget bättre vetande ger sig för majoriteten och den sedan visar sig ha fel.

Har idag fått denna artikel publicerad på Newsmill. Denna gång på första sidan!

Bara för att något liknar en konspiration är det inte säkert att det inte är det.

Det här inlägget postades i Korta kommentarer och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Augusti 2012

 1. allemand skriver:

  Qué

  • mats skriver:

   Jo, ibland när man diskuterar med folk, särskilt när man diskuterar med klimathotare, så anklagar de ofta sin motståndare för konspirationsteorier. Vanliga människor är ju inte tillåtna i det demokratiska samhället att se, eller avslöja konspirationer. Det är förbehållet journalister och andra profs.
   Det är alltså fult att ens antyda bakomliggande syften. De utövar på det viset en härskarteknik. Därför formulerade jag den enkla meningen ovan.
   MAO, om det ser ut som en konspiration, om det har verkan som en konspiration, om det förnekas som en konspiration, då kan det faktiskt också vara en konspiration. Även om man inte vill att det ska vara det, även om alla (både de som ser det och de som är aktiva inom det som skulle kunna vara en konspiration) hoppas att det inte är en konspiration, även om det är osannolikt gränsande till det omöjliga, så kan det faktiskt vara en konspiration.
   Om det verkligen är en konspiration, då finns det naturligtvis en oerhörd mängd nyttiga idioter som springer konspiratörernas ärenden utan att begripa det. För dem är det obehagligt att bli avslöjade, bekvämare då att förneka möjligheten av en konspiration.

   Därav min anti-anti-tes ovan.

   • allemand skriver:

    Nu blir det lite ”sense” bakom uttalandet. Med uttrycket hängande i luften undrade jag om du somnat framför eller bakom tangentbordet?

Kommentarer är stängda.