Tro och tyckande ersätter vetande

Klimathotet presenterades som en ökning av växthusgaser i atmosfären och att denna ökning skulle resultera i en brytpunkt och därefter kommer klimatet löpa amok. Någon sådan brytpunkt har inte kunnat finnas eller verifieras. Nu talar man mer om förhöjda nivåer och cykler, omsättningstider av olika ämnen i atmosfären. Vetenskapen har kommit längre, nyanserat sina modeller och förståelse av hur klimatet påverkas av en mängd variabler.

Det är en tillnyktring, men den har inte resulterat i någon moderering av propagandan om en förestående katastrof. Det borde den ha gjort.

Istället angrips de som inte godtar de panikartade och genomgripande förändringar av politisk art som klimathotarna villkorslöst krävt av samhället, likt socialt suspekta individer. När vetenskapen inte längre ger stöd för de diktatoriska åtgärderna, då angrips de som är tveksamma till klimathotet med moraliserande argumentation.

Eller som Sir WC uttryckte det. “The wars of people will be more terrible than those of kings.”

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Tro och tyckande ersätter vetande

  1. allemand skriver:

    Detta gäller inte bara de som tvivlar vad det gäller klimatet. Vi som är oroliga för den okontrollerade invandringen till Sverige angrips också ovederhäftigt.

    Förmodligen samma människor som agerar allvetare i båda fallen.

Kommentarer är stängda.