Islossning?

SVT måste ha missat i interncensuren vid ett par tillfällen på sistone.

Den 20 augusti visade SVT en kanadensisk dokumentär om jordens föränderliga magnetfält och vilka konsekvenser det har och har haft för klimatet och livet på planeten.  ”Vad händer med den magnetiska nordpolen?”

De forskare som kommer till tals i dokumentären hävdar att förflyttningen av Jordens magnetiska poler, och polomkastningarna, ger ett bidrag till påverkan på magnetfältet, som tillsammans med förändringarna i solvinden, och den kosmiska strålningen, påverkar molnbildningen i atmosfären. Vilket i sin tur påverkar klimatet. Jäpp, även Svensmark var med, man hade t o m besökt honom i hans lab i Köpenhamn. Det sades i klartext i programmet att magnetfältet hade stor inverkan på klimatet.

Utöver Svensmarks tidigare framlagda och väl underbyggda teori tillkommer således ytterligare en faktor att beakta: Förändringarna i Jordens magnetfält. Men inte ens han fick ställa frågan på sin spets, om det är magnetfält, solvind och kosmisk strålning som styr klimatet, eller om det är koldioxiden. Istället fick de honom att skjuta frågan på framtiden genom att förklara att nu återstår att se vilken effekt som dominerar CO2 eller magnetfält.

Inte heller ledde SVT Rapports nyhet om att glödlampans byte mot andra alternativ inte ger den energibesparing som utlovats till någon intern klimathotsrevision.

När ska sanningen bli en del av verkligheten på SVT?

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Islossning?

  1. allemand skriver:

    Du pratar om klimatet, tänk då på allt annat de ljuger om dagligen så inser en normal människa att SVT/SR borde läggas ner med omedelbar verkan. Samtidigt kan de sälja TV4 till arabstaterna de skulle bli överlyckliga.

    • mats skriver:

      Jag har läst den nu och den finns redan sparad i mitt länkbibliotek. Tack!

Kommentarer är stängda.