Krossa den skändliga!

Det har blåst upp en storm om en film som smädar islam. Man har till och med mördat en amerikansk ambassadör och bränt ambassaden. Många västerlänningar instämmer med de upprörda muslimerna i att religion måste fredas från kritik. Har de inget lärt?

De hävdar att väst får skylla sig själva för det våld vi utsätts för, när vi tillåter det fria ordet att kritisera och rent av håna religioner. Saken är väl den att muslimerna får skylla sig själva att de inte har någon demokrati värd namnet! När de envisas med en religiös dogm som fjättrar människorna vid okunskap och vidskepelse.

Våra publicister, politiker och rättsväsende får inte vika en millimeter från rätten att tycka och säga vad man vill. Inte för en sekund ge utrymme åt dem som med våld vill tvinga andra till deras tro.

Den världsliga maktutövningen måste vara sekulär. Det demokratiska, frihetliga samhället måste vara öppet för fredligt åsiktsutbyte.

Profeten som förkunnat den muslimske gudens vilja har sagt att denne gud för sig själv reserverar rätten att straffa de trolösa vid tidens slut. Låt honom få sköta sitt jobb ifred. Han har till och med, via profeten, uttalat att den som tar sig rätten att straffa i guds namn har skändat gud värre än de trolösa. För dessa väntar ett särskilt grymt straff. En rättrogen muslim bör alltså låta udda vara jämnt angående guds vilja och överlåta dom och straff till sin herre. Allt enligt profetens förkunnelse.

Att muslimer har samma rätt som andra till sina sekulära och världsliga rättigheter är en helt annan sak, och det enda vi egentligen behöver förhålla oss till. Religion och i synnerhet sådan som hävdar rätten att undantas från granskning och kritik måste alltid kritiseras. Det fria ordet är mycket viktigare än religiös maktutövning.Vad en eventuellt allsmäktig gud vill, kommer att ge sig självt den dag hen beslutar sig för att genomdriva sin vilja.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 svar på Krossa den skändliga!

 1. allemand skriver:

  ”Många västerlänningar instämmer med de upprörda muslimerna i att religion måste fredas från kritik.”

  Detta stämmer på hela den församlade svenska PK-pressen+ vänstern+en hel del andra flumgrupperingar av allehanda slag.

  För mig är det ofattbart att inte vänster o HBT inser att deras huvuden faller först.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  I Amerika anser Demokraterna att det är viktigare att skydda muslimerna från kritik än Kopter. Obama gör sig talesman för de förra.

 3. Errbe skriver:

  Bäste Mats !

  Det är inte för dig eller mig att tala om vad som gäller inom islam.

  Judars och kristnas gud klarade sig med tio budord till de sina.

  Koranen har över 600 verser. Jag tror inte någon gud kan vilja lägga sig i så små skitdetaljer i människornas liv att det behövs så mycket text.

  Många verser i Koranen motsäger varandra. De muslimska ”lärde” debatterar vilka som verkligen gäller och vilka som är föremål för ”abrogation”, upphävande. Således kan den vers du citerar vara upphävd av de som uppmanar de troende att mörda apors och grisars avkomma. Och de som uppmanar de trogna till att sprida islam ”med svärdet”.

  Klart är emellertid att rikedom som följd av arbete knappast nämns alls, medan fördelningen av krigsbyte tillägnas ett helt kapitel med ett par dussin verser och nämns även på andra ställen. Det viktigaste krigsbytet var kvinnor. Begränsningen av antalet fruar till fyra avsåg att minska inbördes strider mellan de trogna kämparna.

  Det står klart att det inte finns några entydiga bevis för att Muhammed ens existerade. Koranen skrevs inte förrän c:a 200 år efter hans död. Under tiden gjorde araberna stora erövringar, ända bort till Spanien, något som bör ha åtföljts av egna mynt och egna skrifter. Sådana finns inte.

  I islams egna skrifter kan man utläsa att han vann rikedom som stråtrövare, expanderade till krigsherre med ständiga erövringar och lockade nya soldater med generös tilldelning av krigsbyte. Han deltog själv i hantverket att halshugga 600 judar i Medina.

  Förbudet att avbilda honom kan bero på att han aldrig funnits. Han kan vara en skapelse av dåtidens despoter för att legitimera deras makt. De som kunde skriva på den tiden stod förstås i härskarnas tjänst. Med löften om paradiset efter den världsliga döden lockades krigarna till hänsynslösa uppoffringar i striderna, något som ju pågår fortfarande.

  Mats, du och jag har att förhålla oss till de tolkningar som muslimska ledare gör.

  De predikar villkorslös underkastelse och att all ära tillkommer Allah. Han bestämmer allt. Egna insatser saknar betydelse. Att konkurrera är fult. Logik finns inte. Ifrågasättande, kritik och tvivel straffas grymt. Islam skall erövra hela världen.

  Följaktligen är den muslimska världen hopplöst efterbliven med ett kollektivt mindervärdeskomplex. Därför hatar ”mannen på gatan” USA och Israel. De kan inte ha det bra av annan anledning är att de är ogudaktiga.

  Genom islams historia går ”taqiyya”, den heliga lögnen, som Allah tillåter om den främjar islam. Liksom kommunisterna ljuger man om det mesta. Historien måste skrivas om. Nu försöker troende i Egypten förstöra spåren av de faraoniska kulturerna före Muhammeds tid. I Timbuktu förstör de stadens historiska skrifter och minnesmärken.

  Inne i engelska moskéer predikas våld och världsherravälde, medan samma predikanter utanför moskéerna försäkrar ”otrogna” att de erkänner sig till demokratiska värderingar. Som visats i svensk TV sker detsamma här. De högsta företrädarna ljuger öppet, vilket Berlingske Tidende rapporterar i länken ovan:

  Islam är alltså främst despoters verktyg för att erövra världen. Religionen är dess kamouflage, som alltid lurar några.

  • mats skriver:

   Ditt inlägg hade fastnat i spamfiltret, igen. Sorry Errbe!
   Islam verkar ha flera ansikten. Det du visar på här är ett av dem, det är också det värsta och det kan inte accepteras i en sekulär demokratisk värld. Mordhot, oavsett anledning, bör leda till fängelse i enlighet med gällande lag om sådana brott. Jag behöver väl inte säga hur verkställda mordhot ska behandlas.

  • Errbe skriver:

   Jag fumlade med länken till Berlingske:

   http://www.b.dk/nationalt/muslimsk-leder-afsloeret-i-at-prale-af-blasfemilov

   Den är mycket viktig.

   En av de allra högsta företrädarna för islam i Pakistan förklarar i Köpenhamn dels att han inget haft att göra med tillkomsten av lagen om hädelse och dels att den inte gäller andra än muslimer.

   Men i offentlig TV i Pakistan skryter han med att lagen är just hans förtjänst, hur han lobbat i många år för at få den till stånd. Samt att den gäller ALLA, d.v.s. muslimer, judar, kristna och gudlösa.

   Nu är en 13-årig kristen flicka anklagad. Eftersom hädelse straffas med avrättning, kan anklagaren inte tala om vari hädelsen består, för då gör ju han sig skyldig til ny hädelse. I rätten kan ingen precisera vari hädelsen består, eftersom en upprepning vore förnyad hädelse. Således dömer domstolen efter kontrahenternas trovärdighet. Och den som anklagas för något så hemskt som hädelse kan ju ingen tro på.

   Det är alltså islamsk rättvisa. En mans vittnesmål väger automatiskt mer än en kvinnas. Ett barn är naturligtvis helt utan trovärdighet.

   • mats skriver:

    Det där är ju rättegångsscenen/steningen i Monty Pythons Life of Brian. Det trotsar all logik och allt förnuft.
    Jag vill faktiskt inte ha sådana människor som grannar. Å andra sidan har många av dem som kommit hit från dessa länder kommit just för att slippa ifrån detta elände. Men hur ska man veta vem som är vem?

 4. Niklas skriver:

  Här är filmen, döm själva http://www.youtube.com/watch?v=mToECzIyIwc

  • mats skriver:

   Den var ju närmast obegriplig. Är du säker på att den länken visar hela? Min nätuppkoppling funkar nu så illa att jag inte orkar kolla, jag ser att det finns de som anger samma film men är längre. Å andra sidan har man sett tillräckligt.
   Är den häcklande mot islam och profeten? Jomenvisst! Sådant har även förekommit mot judar, katoliker, hinduer, sikher, buddhister, voodoo, asar, vikingar, cowboys, spanjorer, italienare, fransmän, tyskar, engelsmän, indier, chineser, japaner, ryssar, mfl. Inget att starta krig och upplopp för.

Kommentarer är stängda.