Rätt medicin

Kinesisk och vietnamesisk naturmedicin kräver exotiska ingredienser. Noshörningshorn är en av de allra mest exklusiva. Flera hundra djur dödas olagligt i Afrika varje år. I media får det namn av tjuvjakt, trots att det inget har gemensamt med jakt. För den som inte vet är jakt ett legitimt naturintresse. En jägare är också en naturvårdare. Här saknar svenska språket ett adekvat ord för den faunakriminella aktivitet den här handeln med noshörningshorn är fråga om.

När det gäller Kina och Vietnams begär efter ingredienser från andra länder och kontinenter är det egentligen uttryck för något helt annat. Här är varken naturintresse, jakt eller naturvård ens med i ekvationen. Det här är ren imperialism. När får vi höra vänsterstyrda MSM göra andra associationer än dekadent överklassnöje när det gäller de gamla kommunistregimernas uppträdande i främmande land? Hur skulle det vara med uppriktig sanning?

This entry was posted in Aktuella övriga ämnen and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Rätt medicin

  1. Samuel af Ugglas says:

    Hur stora delar av livsmedelsproduktionen i östra Afrika styrs av kineser nu när de förhatliga Européerna är bortjagade eller ihjälslagna?

Comments are closed.