Klimathotsfascismen

Klimathotsmaskineriet har nu nått sådan omfattning att det knappast går att stoppa med vare sig upplysning eller demokratiska medel. Det produceras lögner och manipulerad “vetenskap” på så många platser och med sådan spridning i både MSM och intressepublikationer att det inte är möjligt att sakligt bemöta dem överallt. Trots stora ansträngningar från insatta personer på internet.

Det enda som kan stoppa eländet är en längre tids nedkylning av klimatet innan de föreslagna panikåtgärderna hunnit sättas in. Då skulle folk få upp ögonen för svindleriet. Hinner de däremot sätta in sina “motåtgärder” kommer de kunna “bekräfta” sina teorier med den goda effekt åtgärderna haft.

Den vetenskapliga rasismen gjorde samma resa. Den började med att studera människan, datainsamling och upprätta statistik. Sedan började man lägga till värdeomdömen som skulle bekräfta rasskillnader och därmed rashierarkier. Rädsla för “nedsmutsning” av den egna rasen vid rasblandning pockade på restriktioner och motåtgärder i rashygienisk anda. Vetenskapliggörandet och expertifieringen ställde såväl allmänhet som politiker utan möjlighet att motsätta sig vansinnigheterna. Det civila samhället blev gisslan i en sinister tragedi.

Alla hade vid något tillfälle stött på och kunde relatera till en “jude”, en “neger” eller en “guling” som uppträtt på ett oönskat sätt. Dessa anomalier fick bilda medelvärde för hur dessa lägre stående raser var som grupp. Deras inflytande på den ädlaste rasen måste förhindras. Det krävdes ett uppslitande världskrig med bestialiska inslag för att bryta denna vetenskaps grepp över såväl medborgare som politiker.

I klimathotspropagandan används anomalier för att skapa medelvärden som ska visa hur hotfull situationen är. Det ska motivera till genomgripande omvälvningar av samhället, demokratin, äganderätten, den personliga integriteten och individens frihet. Verkligheten är inte längre grund för klimathotet. Nu är det de ledande parternas önskan om makt och pengar som styr fantasifulla beskrivningar av den annalkande katastrofen. Noteringar, statistik som stöder påståendena och kraven körsbärsplockas och lyfts fram. Allt annat glöms bort eller misskrediteras. Vetenskapliggörandet och expertifieringen ställer såväl allmänhet som politiker utan möjlighet att motsätta sig vansinnigheterna. Det civila samhället har blivit gisslan i en sinister tragedi. Politikerna har blivit de sista amatörerna. Metoden expanderas också till att gälla “biologisk mångfald” och “hållbarhet”, med samma samhällsskadliga resultat.

Jag vet att utbildning till alla och akademisk forskning har gett möjlighet för bildandet av demokrati där alla medborgare är valbara och i frågor där de inte vet exakt, kan de få svar från experter. Men det gör inte min skepsis mot de okunnigas styre i experternas rike mindre. Det ges oupphörligen exempel på att experterna har fel och de okunniga har lyssnat till fel experter.

Det här inlägget postades i Frihet, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Klimathotsfascismen

  1. Errbe skriver:

    Läs James Delingpole: Watermelons.

    Där får du precisa exempel på cherry-picking och bakvänd logik med cirkelbevis. Sätt sedan några sådana på bloggen, så gör du en viktig isats.

    • mats skriver:

      Jo, både Watermelons och Donnas The Delinquent Teenager står på min önskelista för julen.

Kommentarer är stängda.