Obstruktion var ordet

Bankwatch, propagandaorganisation för bankerna i Europa, har skrivit nedsättande om Polens vägran att acceptera dåliga klimatdiktat från EU. Bankwatch anser att det är dags att köra över Polen och tvinga fram gröna investeringar. De skriver att det är dags att syna Polens bluff om att klimathotet inte är allvarligt.

Det har ett kommentarsfält på sin hemsida. Det fanns inga kommentarer där. Så jag kommenterade och tänkte att det kan väl vara kul att vara först. Men det var jag troligen inte. För jag fick meddelandet att min kommentar väntar på moderering (godkännande). Under tiden visas den inte för någon annan.

Bankwatch har alltså gjort en sida med kommentarsfunktion som ser bra och öppen ut. Men genom att de aldrig modererar några kommentarer så är den i praktiken stängd. Alla de som inte direkt har något att kommentera, och de är nog i majoritet, bibringas uppfattningen att hela världen instämmer i Bankwatchs propaganda.

Fult anser jag. En obstruktion av det fria ordet och all dialog. Har man ett kommentarsfält ska man också sköta det ordentligt. Annars avstår man från det och visar öppet att man bara är intresserad av envägskommunikation. Gå gärna in på länken ovan kolla om mitt inlägg blivit modererat, eller prova att posta ett eget.

Min kommentar? Nedanstående är kopierat från sidan.

No Responses to When loyalty blocks climate action – Polish parliament pledges allegiance »»

Mats Jangdal

Your comment is awaiting moderation.

Comment by Mats Jangdal | 2012/10/26 at 11:53:35

You ask for people to call the bluff.

I’m calling your bluff! There has not been any significant raise in temperature for the last 16 years.

All the IPCC prognosis are mere speculations. Non-validated models in computers. The real world observations says otherwise.

You wish to peddle stocks in “green” companies. How come these companies are doing the worst of all in the current economic crisis? Because the green agenda created the crisis and people recognize this and refuse to buy the green lie. You just want to unload your bad investment.

There, I called it!

 

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Obstruktion var ordet

 1. ces skriver:

  Förvänta dig inte att de publicerar några avvikande synpunkter. De är ju enligt hemsidan – A green NGO network.

  • mats skriver:

   Det är det som är det försåtliga med sidan och det jag vill visa. Många reflekterar inte djupare än att, ”aha en grön bank-NGO, så omtänksamt av dem, de måste vara pålitliga good guys.”
   Men sanningen är alltså den motsatta.

   Funderar på att länka till denna i varje post, http://www.youtube.com/watch?v=ikyLFcBfoyc

 2. Errbe skriver:

  Jättebra tips ! Din kommentar är fortfarande inte visad.

  Jag har också lagt in en synnerligen okontroversiell kommentar:

  Well, it appears that we here see one bluff posted against another bluff. So the real question is: How do we determine which one is true ?

  I would appreciate a review of relevant facts presented in a way that ”a commoner” can understand.

  Is that too much to ask for ?

  Inte heller den lär visas. Den kan ju uppfattas som tvivel mot den enda ”tron”.

Kommentarer är stängda.