Den gula faran

Kina bränner kol och köper upp allt de kommer över. I Afrika har man lagt under sig mycket, både åkermark och mineralfyndigheter. Övriga Asien, Sydamerika och Grönland är också intressanta områden för Kina som råvaruleverantörer.

Kina släpper idag ut mer koldioxid per capita än vad Sverige gör. Det är alltså 20-25% av jordens befolkning som släpper ut mer och de ökar hela tiden sina utsläpp. Kina står idag för 40% av jordens kolförbrukning. Inte heller är de beredda att skriva på några klimatkonventioner, men ser gärna att andra gör det.

I Europa är man i full färd med att förstöra sin höga industriella komptens genom vansinniga och fullständigt obefogade klimatåtgärder. Kineserna ser förnöjt och roat på och köper upp de företag som de anser prisvärda. Om bara ett decennium kan de tack vare vår egen dumhet vara världens enda kvarvarande supermakt.

Kina har 3.3 biljoner dollar i sin valutareserv, BNP på 7,3 bn $ (2012) och en statsskuld på cirka 1,7 bn $. USA:s BNP är 14 bn och en statsskuld på 16,7 biljoner dollar. Kina har som nation alltså en enormt stark köpkraft på en internationell marknad. I Europa och USA är de på jakt efter hi-tech, teknologiskt kunnande. De har en enorm befolkning som inte ryggar för arbete. Det är inte en demokrati, det är en kommunistisk kommandoekonomi med kapitalistiska inslag. Folket hålls nöjda och i schack medan de strävsamt förverkligar statens internationella planer.

Det finns människor i Sverige som är rädda för muslimer och arabisk olja. Särskilt rädda verkar man vara för de muslimer som flytt från förtryck i sina hemländer. Jag tror det är fel fokus. Folk på flykt tar visserligen gärna tröst i sin tro, men folk med pengar, en uppfattning om sig själva som världens första civilisation och en känsla av att länge ha varit försmådda, dem ska man ta på allvar när de är ute efter makt. När man gör affärer med dem är det bättre att göra det utifrån en styrkeposition. Som läget är just nu låter Sveriges riksdag och EU:s överstatliga politik inte våra företag att verka med den kraft som finns inlagrad i verksamheten.

Det här inlägget postades i Frihet, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.