Feminismen är en hatrörelse

Jag har vid ett flertal tillfällen analyserat feminismen och visat på att den såväl etymologiskt som filosofiskt och praktiskt är en diskriminerande rörelse. Den diskriminerar mot män. Feministerna själva hävdar naturligtvis att de vill verka för lika möjligheter för kvinnor och män, fast på kvinnornas villkor.

De använder enträget nyspråksbegreppet jämställdhet, istället för jämlikhet som mycket bättre täcker den rättvisa de pratar om men inte egentligen vill ha. På senare tid har de inför årets internationella kvinnodag (varför finns det ingen internationell mansdag?) som infaller idag, trappat upp propagandan kring vad de kallar kvinnohatet och näthatet mot kvinnor.

Självklart finns det män som agerar olämpligt och vissa rent av olagligt. Men det är ingen verklig orsak att kollektivt skuldbelägga män. Dessutom avslöjar de sin ohederliga agenda när de pekar ut vita lågutbildade män som kärnan för det rubricerade kvinnohatet. Det är dessa vita halvbildade kvinnor som hatar de män som traditionellt borde vara deras jämlikar.

Kvinnor och män är olika. Det är grundförutsättningen för den biologiska ordningen med sexuell fortplantning. För somliga tycks dock villkoren för det andra könet vara mycket behagligare eller attraktivare. Det kan ta sig uttryck i självhat eller i hat av det motsatta könet. Utifrån betraktat verkar mycket av feminismens idéer och retorik vara drivet av sådant hat. Vad månde Freud ha sagt om saken?

Det här inlägget postades i Jämlikhet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Feminismen är en hatrörelse

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Det är inte så länge sedan män högaktade och behandlade det kvinnliga som något stort och värdefullt. Vad gör vi män när kvinnor inte vill ta emot denna vår uppfattning?

 2. Anders Rydén skriver:

  Jag misstänker att en stor del av både feminister och rasister är alkisar, det är ganska vanligt att alkisar drivs av hat, hämnd och harm.

  När vi ändå pratar om feminismen och ett av deras favoritämnen nämligen hustrumisshandel, är det väl ganska uppenbart att det handlar först och främst om drogmissbruk inte någon könsmaktsordning.

 3. mats skriver:

  Handlar inte feminism till stor del om att både kunna äta kakan och ha den kvar?
  Här är en länk till den ordlista (pdf) om jämställdhet som styr våra myndigheters beslut. Kan någon läsa detta och säga att det inte är ideologiskt snömos?
  http://www.krus.nu/Global/Bibliotek/J%C3%A4mst%C3%A4lldhetens%20ABC-Final.pdf
  Författaren, Lärke Johns, ska nu utreda strandskyddet. Bäva månde alla fastighetsägare med mark inom 500 meter från vatten.

Kommentarer är stängda.