Ogooglebart

Om språket bestämmer hur vi tänker, då är det viktigt vem som bestämmer över språket. Om inte användarna är fria att utveckla och använda språket som det passar dem, då är de helt enkelt inte fria i tanken. Språkrådet hade ordet ogooglebar med på listan över nya ord i språket, som presenterades i december 2012. Sedan dess har Gloggel låtit sina jurister bombardera Språkrådet med krav på att ordet ska tas bort från listan.

Gäägle lyckades med detta! Språkrådet anger att de tyckte det tog för stora resurser från deras verksamhet att försvara sin lista. Så ogooglebar har tagits bort meddelas det. Frågan är varför Språkrådet inte bara kunde ignorera Gluggluggs skrivelser? Ett kort svar på första skrivelsen, fler propåer som denna hamnar omgående i runda arkivet.

Kanske är det dags att göra Gaagle ogooglebart, omedelbart? Det hade kunnat bli ett obetalbart Giigle.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Ogooglebart

 1. Peter skriver:

  Varför överhuvudtaget bry sig om vad statens byråkrater tycker?

  • mats skriver:

   Eller, varför överhuvudtaget bry sig om vad big business med kanske världens största övervakningsresurser tycker?

 2. Thomas skriver:

  Kan det vara du som gjort angreppet på Google idag???…..
  Ge dom bara!!

 3. Niklas skriver:

  Google får kanske mindervärdeskomplex av ordet ogooglebar?

Kommentarer är stängda.