Euro-vision?

Eurovision Song Contest vanns av Danmark, medan Tyskland endast fick ”dix-huit points”. Tyska tidningar hade utlovat seger till tysklands bidrag. Där spekluerar man i om det är en europeisk hämnd för att Angela Merkel inte vill lösa ut hela Europa från den ekonomiska krisen. Man tycks inte inse att förutom den klassiska musiken är det inte ofta tysk musik blir någon hit i Europa och världen. En annan tysk spekulation är om européerna tycker att två tyska fotbollslag i Championsleague-final är minst ett för mycket.

Kanske blev det extra tydligt, med tanke på tävlingens namn, att det saknas vision för både Europa och euron. Den vinnande låten har dock inget som sticker ut, inte ger någon anledning eller ens gör det möjligt att lägga den på minnet. Ekonomiskt plågade européer kanske hellre går in i ett komatillstånd i väntan på att någon annan ska fixa ekonomin tills de vaknar upp igen?

Ett VM-guld i ishockey och tre kronor i näven kanske är bättre än tre eurocent att fordra från Grekland, Italien och Spanien och deras ivriga försäkranden om att de kommer att betala.

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.