Internet förnyar

Dagens unga, som vuxit upp med internet, som lärt sig söka information på egen hand, kommer att förändra hur vi tänker och resonerar politik i hela världen. Inte minst för att det nu finns så mycket information tillgänglig om hur politikerna sköter sig och kanske än viktigare, har skött sig. Det blir allt enklare att gå tillbaks och kontrollera om det blev som utlovat, eller om dagens beskrivning av gårdagen är korrekt.

Inte ens statens, EU:s och FN:s alla byråkrater kommer att hinna skriva så mycket förvillande beslutsunderlag att inte intresserade medborgare läser och varskor varandra. En effekt av denna egenutbildning i politik är att många, framför allt unga söker sig till politiska idéer som hävdar individens rätt och opponerar mot den stora statens kollektivistiska tvång.

Vi ser en medvetenhet om Mises, österrikeskolan, Rand, libertarianism, nattväktarstat, anarkokapitalism och andra idéer som vill verka för individens befrielse. Självklart kommer kollektivisterna, jantepredikanterna och domedagsprofeterna att försöka gå åt andra hållet. Men om de inte lyckas stoppa den fria tillgången på information och fria tankeutbytet kommer heller inte att kunna stå emot den våg av individens befrielse som väntar.

Som alltid försenas processen av dem som inte vill veta något om det nya, inte vill delta, inte bidra. Inte ens om det skulle gynna dem själva. Den saktmodigheten kommer aldrig att besitta jorden, den kommer endast att bromsa dess förnyelse.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Internet förnyar

 1. Thomas skriver:

  Det vete tusan om du har rätt…
  Jag tvivlar.
  Det går i vågor… Vågor som är lika stadiga som klockan.
  Med hundra år s mellanrum så kommer en orostid…
  Franska revolutionen..
  Ryska…
  Arabiska?
  Osv…

  • mats skriver:

   Hoppas du har fel. Den största risker ser jag inte i revolutioner, utan i utebliven sådan. Att majoriteten inte bryr sig. Att den låter sig bedåras av flärd, och skådespel så till den grad att de avstår analysen.

Kommentarer är stängda.