Egyptisk vår

En avgörande anledning till att ingen egyptisk ledare på länge kunnat uppfylla några löften om förändringar och moderniseringar är den korruption som är det offentligas försörjning. Politikerna har lovat nya och enklare regler, rättvisa för alla. Men när dessa regler ska hanteras av folk som kräver betalt under bordet för att göra sitt jobb sker det ingen förändring.

Politikerna har oavsett vilja och avsikt inte kunnat göra sig av med denna röta bland myndigheternas fotfolk. Till dess att någon vågar göra sig kvitt dem, koppla bort dem från myndigheter och inflytande, kommer politikerna att misslyckas att få folket med sig. Oroligheterna kommer att blossa upp omigen och igen.

Kan hända finns det liknande problem på denna sida Medelhavet, kanske rent av denna sida Öresund. Jag tänker då inte primärt på korruption, utan på det regelraseri som tynger oss. Om det är något som kan liknas vid korruptionen, så är det nog skattetrycket och de till avgifter maskerade skatterna.

När kommer våren och upproret mot dessa sakernas tillstånd till våra nejder?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Egyptisk vår

 1. Tjelvar skriver:

  Det viktigaste hindret är nog islamismen. så länge du har en betydande grupp i samhället som anser sig så mycket bättre än alla andra att de skall bestämma, och de dessutom är hjärntvättade till att söka döden hellre än att anpassa sig, kan ingen fred, ingen demokrati, inget välstånd utvecklas.

  Det är bevisat under 1.400 år.

  Det måste missionärer till för att omvända dem till en religion, som är kompatibel med det moderna samhället.

  • mats skriver:

   Både kristendomen och islam har ett påbud om att missionera. Båda har begått groteska övergrepp i religionen och missionens namn, trots en uttrycklig förmaning från Herren att endast han äger rätten att utmäta straffet för de otrogna.
   Kristendomen har haft sin reformation, kan det vara islams reformation vi ser inledas nu?

  • mats skriver:

   Min poäng med artikeln handlar inte alls om religion, utan om frihet och rätt. Upproret i Egypten började med en ung grönsaksförsäljare på torget som än en gång fick sina varor beslagtagna och dessutom sin våg, för att han inte kunde betala mutorna. Det vill säga hela hans försörjning togs ifrån honom.
   Då brände han sig till döds på torget i protest. Hur långt är svenska företagare och medborgare beredda att gå för att protestera mot orättfärdiga regler, skatter och avgifter samt myndigheters godtycke? När kommer vi att göra något annat än att svära tyst för oss själva när vi vänder ryggen åt överheten?

   • Samuel af Ugglas skriver:

    Det finns ju bara ett ordspråk som är gångbart i Sverige efter att kleptokraterna tillskansat sig ”makten”. ”Det gör inget att allt går åt hxxxxxe bara inte min granne klarar sig”

Kommentarer är stängda.