En sosse som europapresident?

Tysken Martin Schulz har nominerats av 19 av de europeiska socialistiska partierna som den socialistiske kandidaten till posten som ordförande för Europeiska Kommissionen, i praktiken Europas president. Han utmanades inte av någon annan socialistisk kandidat. Eventuellt kommer han bli den förste kandidaten till denna post som aktivt kandiderar i medlemsländerna för att förmå folken där att rösta på sina socialistiska partier i eu-parlamentsvalet, för att därigenom säkerställa en omröstningsseger i Parlamentet för hans kandidatur.

Bland sina hjärtefrågor nämner han att det rika Europa måste ha råd att skänka välfärd till sina medborgare. Man känner instinktivt hur regelraseri och byråkratisering ges än mer fritt spelrum i EU med en sosse på högsta posten. Hur bidragsberoende och annan inblandning i marknadsfunktionerna utvecklas är andra frågor som oroar. Personlig integritet och medborgerliga fri-och rättigheter, vad blir det av dem? Socialisterna har inget bra ”track-record” på den punkten.

Vem eller vilka kommer de liberala och konservativa grupperingarna i EU-parlamentet att ställa mot Schulz?

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.