Multikulti 4

Frankrike har sedan revolutionen haft sin praxis och senare lag om Laïcité, förenklat översatt, sekularism i det offentliga livet. Religion och annan vidskeplighet har ingen plats i styret av det världsliga samhället. Det är en bra princip som de flesta västländer mer eller mindre uttalat följt de senste hundra åren. Men i Frankrike tycks man ha fastnat vid tanken att det endast gäller kristendom. Hijabförbudet har visserligen införts, men i realiteten har man överlåtit de ickeintegrerade förorterna till islam.

De europeiska politiker som styr har oförtrutet hejat på sitt mantra om multikulti, utan att bekymra sig om kontroll av resultatet. Den 10 september 2003 mördades Anna Lind av Mijailo Mijailović, en förvirrad svensk-serbisk nationalist, som kanske, kanske inte, försökte tala om att europeiska toppolitiker gjorde fel som i det närmaste okontrollerat släppte in islamister i Europa. Detta är en hypotes, han har givit osammanhängande redogörelser för sitt motiv. Detta är dock en bild som kan skönjas.

Den 11 mars 2004 utförde al-quaida ett terrordåd mot järnvägsstationen i Madrid. Notera datumet, det är på dagen ett halvår från den11 september. Det var ett flertal srpängladdningar som apterats och utlöstes dels med tidsmekanism och dels med fjärrkontroll. Alla fungerade inte, men de resulterade i flera hundra döda. Hade alla bomber fungerat enligt plan hade de döda räknats i tusental. Spanjorerna var i schock. Men de hade ju en gång 500 år tidigare fördrivit araberna från iberiska halvön och de hade gett stöd till USAs invasion av Irak. Nog är det tilräckligt med ”synd” för att dra på sig islamistisk vrede.

Samma år gjorde den somaliskfödda kvinnan Ayaan Hirsi Ali en kortfilm betitlad Underkastelsen. Den handlar om det religiöst motiverade våldet mot kvinnor i muslimska samhällen. Ali som själv hade egna och svåra erfarenheter av detta hade avsagt sig islam och levde nu i Holland. Där hade hon gjort filmen tillsammans med holländaren Theo van Gogh. Den 2 spetember mördades van Gogh brutalt av en mycket stolt islamist, eller var han bara en vanlig muslim som gjorde sin plikt? Ayaan Hirsi Ali har tvingats leva under ständigt beskydd från de islamistiska hoten mot hennes liv. Hon har tvingats lämna Europa, trots att hon var parlamentsledamot i Holland, och bor numera i USA.

Samtidigt som van Gogh mördades pågick ett gisslandrama i den ryska staden Beslan. Det var ett gäng islamister av olika nationaliteter, kanske de bör kallas jihadister, som ockuperat en skola och tagit barn, lärare och föräldrar som gisslan. Några konkreta och förhandlingsbara krav framfördes inte. Den 3 september stormade rysk militär skolan, med flera hundra döda som följd. Jihadisterna ansträngde sig att hinna avrätta så många civila de kunde innan de själva blev skjutna. De var inte, som vanligen framförts i svenska PKP, tjetjenska separatister eller liknande. De var terrorister rätt och slätt. Men Ryssland och Putin hade inga avsikter att böja sig för sådant.

Den 7 juli 2005 small det igen i en europeisk huvudstad. Denna gång i Londons tunnelbana. Terrordådet var utfört av unga muslimer som det offentliga samhället räknat som välanpassade invandrare i andra generation. Den som trott att Europa skulle kunna gå fritt från dylik terror tack vare sitt multikulti har räknat grovt fel. Skrämseltaktiken kommer att fortsätta mot varje tänkbart mål till dess underkastelse nåtts.

Den 11 december 2010 utfördes ett misslyckat bombdåd mot Stockholm. Endast självmordsbombaren dödades. Ingen annan skadades. Hade svensk PKP börjat skriva annorlunda om islam, islamism, jihad och terrorism om vanliga julshoppande svenskar dödats?

Så kom då den 22 juli 2011 när Anders Behring Breivik utförde både ett attentat mot regeringsbyggnaden i Oslo och mot ungsocialister på deras kursgård på Utöya. Han har själv sagt att det han helst av allt hade önskat uppnå var dels att döda Gro Harlem Brundtland för hennes multikultipolitik som ödelagt Norge och Europa med sitt samhällsgift. Hon var anmäld som talare på Utöya, men schemat hade ändrats. Dels ville han starta ett internationellt uppror mot detta multikulti som inte ser problemet med islamismen. Man måste faktiskt i ljuset av de händelser som föregått hans terrordåd ge honom rätt i analysen av problembilden med politisk, medial och juridisk undfallenhet på en mycket större skala än den fransmännen visat mig i Amiens 2002. Men Breivik valde fel metod att framföra sitt budskap. Troligen har det varit kontraproduktivt och debatten om multikulti har förlorat några år på hans otålighet

Men debatten i Europa om multikulti och dess yttersta konsekvens, den totala avsaknaden av kultur, kommer tillbaks. Det visar väljarsympatier i Holland, Frankrike, Grekland, Finland, Polen, Norge, Danmark, Österrike, Schweiz, Storbritannien och även Sverige. Säpo betraktar idag militanta islamister som det allvarligaste hotet mot svensk demokrati, enligt SVT 16/12 i år. Vår frihetliga princip måste innebära att den som vill komma i åtnjutande av den måste anpassa sig till dess (våra) villkor. Annars förpassas de tillbaks till därifrån de kom, hur eländigt där än må vara. Anpassning eller förpassning det är valet. Låter det inte frihetligt? I det här fallet är det dock det enda sättet att bevara den relativa frihet vi skapat i vårt samhälle. Tolerans mot islamistisk religiös intolerans gentemot oss gör inget positivt för vår frihet. Vi borde anstränga oss för att öka vår frihet, inte låta andra begränsa den.

Jag vill poängtera att det jag beskrivit här inte är ett stöd för SD eller rasism. Jag är ateist och religiös fanatism går på tvärs mot den sekularism jag anser måste prägla det frihetliga samhällets offentlighet. Förnuft kan inte ersättas av vidskepelse om man vill värna frihet och demokrati. Religion följer inte heller av ras, även om olika kulturkretsar traditionellt har olika religioner som dominerande inslag. ”Krossa den skändliga!” utropade Voltaire om den kristna kyrkan. Vad har vi vunnit om vi sekulariserat vår offentlighet från kristendomen, men utan betänkligheter underkastar oss islam? Islam som ”by the way”, som av en händelse, betyder just underkastelse på arabiska.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Multikulti 4

  1. Niklas skriver:

    Jag förstår inte vad du har emot islam 🙂 http://www.youtube.com/watch?v=FLrBuQtc_qU

Kommentarer är stängda.