Romsk ockupation hyllas

I en stockholmskommun har ett antal romer ockuperat kommunal mark. Kommunen vill avhysa dem med polisens hjälp. Då protesterar ett antal svenskar och även politiker från den lokala oppositionen och hindrar polisen att göra sitt jobb.

När man ser detta inser man vilken uppförsbacke markägare och tomtägare har framför sig när man vill freda sin mark från ovälkommet besök. Bland både väljare och politiker i städerna är alltså förståelsen för äganderättens okränkbarhet och privatlivets helgd i stort sett obefintlig.

Att tänka sig att de mediahus som har dessa storstadsbor som främsta kundgrupp skulle börja gå emot dem och undervisa dem om grundläggande samhälleliga äganderättsliga principer känns bara omöjligt. Störtas skall det gamla snart i gruset, var det någon som skrev i en sång en gång. Nu är det alltså i görningen på fullt allvar.

När Putin ockuperar Krim är alla ense om det förkastliga i att ockupera annans mark. Men när en kontingent romer ockuperar mark nära den svenska huvudstaden, då finns det svenskar, både medborgare, politiker och journalister som är beredda att ge upp våra principer och överlämna allt de begär till dem. Nu är romerna avhysta, men det svenska moraliska nederlaget kvarstår.

Det här inlägget postades i Äganderätt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Romsk ockupation hyllas

  1. Jan Suhr skriver:

    Man kan väl uppmuntra Romerna att flytta till Humlegården, Kungsträdgården eller Mariatorget istället. Undrar hur stora protesterna skulle bli då när de blir avhysta.

Kommentarer är stängda.