SVTs försök att styra valet

Under våren har det blivit allt tydligare att SVT vill ha vänsterstyre i Sverige och i Bryssel. Sebbe Staxx hyllas i morgonsoffan. Någon månad senare visar han sig i UG vara en antidemokratisk våldsförhärligande vänsterextremist. Detta UG är väl också det enda försök som gjorts under hela våren att balansera vänsterpropagandan.

Stefan Sundström sjunger vänsterpropaganda i morgonsoffan. Han vill ha ett bilfritt Söder i Stockholm. Programledarna är underdånigt bländade.

Inkomstklyftorna ökar sedan 1980-talet berättar Rapport. Men säger inget om den splittrande effekt som “den underbara nattens” uppgörelse mellan sossarna och folkpartiet har haft på inkomsterna sedan Fälldins dagar. Ingen koppling inses eller redovisas till diverse “bubblor” efter den uppgörelsen.

Svenskarna vill ha minskade inkomstklyftor, säger Rapport. Jaha, vad svarar barn när man frågar om de vill ha mer eller mindre godis? Har man redovisat bakgrund, ställt konsekvensfrågor etc? Det får vi inte veta. Det är bidragssverige som ska försvaras. SVT kommer med samma dåliga ursäkt som min farfar när vi sa åt honom att sluta ge hunden kakor vid kaffebordet. “Säg inte åt mig, säg åt hunden. Det är han som vill ha!”

Verkar min beskrivning av SVTs och vänsterpolitikens förhållande till inkomster och klyftor splittrad? Jo, men det är så deras inställning och hantering av ämnet ser ut.

Antarktis isar smälter fortare än någonsin, påstår Rapport. Och fortsätter med att påstå att detta kan höja världshaven med 70 centimeter i en obestämd framtid. Men vi antas kunna förhindra detta genom att sluta släppa ut växthusgaser nu. Men Antarktis isar smälter inte, där är för kallt för det. Däremot kalvar de, det vill säga isblock faller ned i havet. Det kommer sig av att det snöar på Antarktis, vilket skapar ett tryck som tvingar glaciärerna ut åt sidorna. För att hålla ett status quo och förhindra att allt sötvatten på Jorden binds i Antarktis glaciärer måste de fortsätta kalva. Vi borde alltså egentligen vara glada för detta, inte oroade.

Våld i hemmet lyfts fram som ett gigantiskt samhällsproblem. Det kopplas samman med “könsmaktsordningen”. Mörkertalet är, ja gissa vad? Stort, eller hur? Eftersom kvinnor röstar mer vänster än män så tjänar ett utpekande av män som ett stöd för vänsterpartierna.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på SVTs försök att styra valet

 1. Thomas Gunnarson skriver:

  Om Gudrun åker upp i opinionsundersökningarna framåt hösten så funderar jag på att rösta på henne…
  Ty de lismande typer som befolkar riksdagen behöver har en ilsken kärring i hasorna…

 2. Thomas Gunnarson skriver:

  Jag tycker du borde fundera på vad en utvecklad individualism i den svenska samhället innebär.
  Förändringen sker fort…
  Från ett tvåpartssamhälle (äktenskap) till ett samhälle där varje individ lever sitt eget liv….
  Som här: http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.2372630-singlar-far-ratt-att-insemineras

  Resultatet blir ett utvecklat amerikanskt individualistiskt samhälle på svensk socialistisk grund…
  En märklig hybrid.
  Ett offentligt feministiskt samhälle med stora grupper av kriminella män som lever utanför samhället i HA – liknande klaner….
  Precis som början till det medeltida Mamluksamhället.

  Betydligt mer intressant än klimatköret……

  • mats skriver:

   Din observation angående insemination är viktigt. Jag delar dock inte helt dina slutsatser. Det är redan idag helt lagligt och tillåtet för kvinnor att bli ensamstående mammor och även att låta sig insemineras för detta. Men de får inte detta gjort på skattebetalarnas bekostnad. Det nya förslaget anser att skattebetalarna ska stå för detta. Jag anser att det är ett gigantiskt feltänk, i synnerhet i kombination med feminismen.
   En man som vill uppleva glädjen av att vara biologisk far måste göra ansträngningen att uthålligt stå ut med/hålla en kvinna på gott humör. En spermadonator, poängteras det i sammanhanget, blir inte far. Men en inseminerad kvinna blir mor. Redan här har jämställdheten förbrukats. Ska kvinnorna har rätt att leva detta singelmödraskap på skattebetalarnas bekostnad får vi dessutom ett ojämlikt samhälle.

   Såg nyss i SVT Soraya Post, Fis ledande namn till eu-valet förklara att hon minsann är matriark. I hennes privata sfär står hon över männen. Det liknar en könsmaktsordning tycker jag.

   Det är inte det individualistiska samhället vi ska vara rädda för, det är nånannaismens “jag har rätt att bli försörjd och curlad av andra” samhället som är faran. Fi, mp och de andra vänsterpartierna älskar att sälja den lögnen. För i det samhället finns det maktpositioner att erhålla för den som är duktig på det lismande, lögnaktiga spelet.

 3. Per-Olof Persson skriver:

  Bubblorna i prisökningar (aktier, fastigheter etc) beror på att vi har ett penning-/banksystem som bygger på att bankerna tillåts att ha fraktionella reserver (de har inte en 100%-ig reserv för pengar som sätts in på vanliga transaktionskonton – pengar som kan användas av insättaren när denne själv vill).

  Detta innebär att bankerna har en viss möjlighet att skapa helt nya krediter (pengar) utav ingenting vid sin utlåning. Dessa krediter (som försvinner vid amortering av lånen) behöver inte nödvändigtvis leda till högre priser på konsumentprodukter, utan kan i stället leda till högre priser på tillgångar av olika slag.

  Prisökningarna uppkommer där människor väljer att använda de nya pengarna. Systemet leder till en förmögenhetsöverföring ifrån de fattiga till de rika. Detta beror på att de rika oftast först får tag på de nya pengarna först och kan använda pengarna innan pengarna har skapat prisökningar. De fattiga får oftast tag på de nya pengarna sist och då har det redan skett prisökningar (en förmögenhetsöverföring har uppkommit).

  Systemet försämrar entreprenörernas möjlighet att fatta riktiga beslut på grundval av marknadspriserna (intäktspriser och kostnadspriser). Entreprenörerna använder marknadspriserna vid sitt beslutsfattande om bl.a. nya investeringar. Bokföringen ger information om historiska intäkter och kostnader. Kalkyler görs för att uppskatta de framtida intäkterna och kostnaderna.

  Om nya pengar tillförs ekonomin kommer vinsterna att stiga på de ställen där pengarna används först (vanligt att nya pengar används för köp av nya bilar och byggandet av nya bostäder). Investeringarna ökar i dessa sektorer (samtidigt som de minskar i andra sektorer som inte nås av de nya pengarna). Detta orsakar felinvesteringar (ej på längre sikt lönsamma investeringar) inom vissa sektorer. När dessa investeringar måste avvecklas brister alla bubblor och en kris uppkommer.

  • mats skriver:

   Jo, det är en riktig beskrivning av traditionella bubblor som jag är medveten om. Men till detta kommer den inflationsdrivande bubbla, eller kanske mer korrekt uttryckt spricka, i lönestratifieringen som åstadkoms av den underbara natten.
   Innan den natten hade man haft ett system där man gav nominellt höga löner till vissa personer, med motiveringen att det skulle kompensera för skatteskalornas progressivitet. När man minskat skattens progressivitet och satt ett tak på skatten, så ändrade man inte (sänkte så som det borde ha varit motiverat) dessa kompensatoriskt satta nominellt höga löner. Följden blev en omotiverad real och rejäl löneförhöjning som bidrog till de andra bubblorna. Här fanns ju plötslig stora pengar att investera för vissa människor, i fastigheter, aktier eller annat.

 4. Niklas skriver:

  Hur var det nu med journalisternas partisympatier http://www.journalisten.se/nyheter/svenska-journalister-foredrar-miljopartiet

  • mats skriver:

   Jo, och MP räknar vi väl allmänt till ett vänsterparti?

   • Niklas skriver:

    Jo, jag räknar MP som ett vänsterblocksparti sedan 1989.

    Som kuriosa röstade jag på dem 1988 (första valet jag fick rösta i), i tron att de var ett småföretagarvänligt parti. Därefter hörde jag allt som oftast på nyheterna att de gjort upp med sossarna och VPK i fråga efter fråga. Sen dess har jag inte ägnat en tanke på att rösta på MP utan bara röstat borgerligt.

Kommentarer är stängda.