Folket styr i Sverige?

Fredrik Federley är en politisk fjolla som älskar att spegla sig i glansen av det politiskt korrekta. När han säger att svenska folket inte har rätt att bestämma vilka som ska få komma hit eller på vilka villkor, har han dock passerat anständighetens gräns. Vad ska man ha en nationalstat till, om inte särskilda privilegier tillhör dem som är medborgare där? Vad ska man ha demokrati till, om inte medborgarna i riket är myndiga att fatta de beslut som angår dem?

Regeringsformen, Svea Rikes grundlag, inleds sålunda:

1 kap. Statsskickets grunder
1 § All offentlig makt i Sverige utgår från folket.
Den svenska folkstyrelsen bygger på fri åsiktsbildning och på allmän och lika rösträtt. Den förverkligas genom ett representativt och parlamentariskt statsskick och genom kommunal självstyrelse.
Den offentliga makten utövas under lagarna.

Vi som bor här måste rimligen ha rätten att bestämma vilka krav som ska ställas på dem som ska få förena sig med oss och bli våra demokratiska jämlikar, alltså delta i besluten om rikets skötsel på demokratisk och jämlik grund.

Den som förfäktar en annan ståndpunkt, i synerhet om denne är förtroendevald av oss, gör sig i mina ögon skyldig till högmålsbrott. Det som i folkmun kallas för landsförräderi.

Federley är inte den ende svenska politiker som uttryckt sådana tankar, att vi, Folket, är diskvalificerade att bestämma över vissa saker som de, eliten anser att de förstår bättre. Under Almedalsveckan sa Maria Wetterstrand något liknande, även andra politiker låter förstå att folket har fel, eller till och med är ondskefulla om de har en annan åsikt. Det är en mycket oroande och direkt farlig attityd dessa ”företrädare” antagit som norm för sitt sätt att styra.

Kan vi vänta oss något straff för Federley eller andra? Knappast, trots alla lagar om diskriminering och hatbrott har de sett till att skapa en frizon för sina egna dumheter:

RF 4 kap.
12 § Talan får inte väckas mot den som utövar eller har utövat uppdrag som riksdagsledamot på grund av hans eller hennes yttranden eller gärningar under utövandet av uppdraget, utan att riksdagen har medgett det genom ett beslut som minst fem sjättedelar av de röstande har enats om. Utan ett sådant medgivande får en sådan person inte heller berövas friheten eller hindras från att resa inom riket på grund av yttranden eller gärningar under utövandet av uppdraget.
Misstänks en riksdagsledamot för brott i annat fall, ska bestämmelser i lag om gripande, anhållande eller häktning tillämpas endast om han eller hon erkänner brottet eller har tagits på bar gärning eller om det är fråga om ett brott för vilket det inte är föreskrivet lindrigare straff än fängelse i två år.

Svenska folket är med andra ord rättslösa mot sin folkvalda överhet.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Folket styr i Sverige?

 1. Thomas Gunnarson skriver:

  Däremot kan man rösta väck dom!
  Om man verkligen vill…..

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Förutom skrivningen om den så kallade ”allemansrätten” är RF kap 4 par. 12 nog den värsta rysaren i den svenska lagstiftningen. En så kallad ”förtroendevald” med bättre rätt än den enskilde medborgaren borde göra de flesta sömnlösa? Vämjeligt, när man dessutom betänker hur korrupta murvlar som döljer sig bakom tryck och yttrandefrihet i praktiken till och avsätter politikerna.
  Tack Mats för att Du vågar rota i det socialistiska träsket! Stanken sprider sig.

  • Åke Sundström skriver:

   Utmärkt, nu skärper du ditt redan tidigare uppmuntrande klarspråk. Federley som landsförädare, skyldig till högmålsbrott! Jo, man tackar.

   Men jag vidhåller att det är MÖJLIGGÖRARNA man i första hand bör kritisera. Det forskarkollektiv (främst samhällsvetare) och de chefredaktörer som genom sin tystnad kan tillåta en ”fjolla” som Federley eller en storskojare som Maria Wetterstrand att ifrågasätta demokratins mest fundamentala principer. Eller ens våga tänka tanken

   Och som får Klas Eklund att trampa i klaveret när han på DN-debatt föreslår att BNP-begreppet bör inkludera hänsyn till naturkapitalet – men utan att med en enda stavelse nämna att denna statistik redan nu är en enda stor narrspegel, som i Storebrors anda förvandlar ett sjunkande välstånd till en positiv ”tillväxt”.

   Därför blir det också, bäste Samuel, fel att tala om ett socialistiskt träsk. Såvida man inte genast tillägger att våra borgerliga partier med en ofattbar brist på självinsikt gått ner sig i samma träsk.

   • mats skriver:

    Ja, Eklunds med flera insändare, som vi avhandlade i kommentarerna till ”Nytt livskvalitetsindex” är verkligen ett lågvattenmärke, till och med för dessa herrar!
    De du kallar möjliggörarna och lagstiftarna har ingått högst ohelig allians. Jag är djupt kritisk till dem båda

 3. Sten-Arne Persson skriver:

  Diktaturens kreatur bor i landet Demokreaturien. Om dessa diktaturens kreatur ska kunna störtas måste alla dessa hemliga ordenssällskap skärskådas. Hemlighetsmakeri hör inte hemma i en demokrati. Det man inte kan se är svårt att bekämpa i synnerhet om de har mer än hundraåriga rötter. Rotogräs blir man inte av med genom att förhindra dem att fröa av sig. Roten måste också bekämpas. Det är den underjordiska maffian som folket inte kan se och försvara sig mot då massmedia uppenbarligen ägs och styrs av denna maffia som försöker styra vårt jordklot.

  Hur skall maffians rotsystem bekämpas när yttrandefriheten beskärs i takt med diktaturens kreatur kontrollerar och bestraffar oliktänkande? Se bara hur PK-maffian bär sig åt mot SD som är invalda i riksdagen vid allmänna godkända val. Är det demokratiskt? Till och med Centerpartiet och LRF som påstår sig företräda glesbygdsbefolkningen, den mest utsugna delen av vår befolkning, vägrar att respektera demokratiska val. Hur kan någon av de som tänker rösta på de sju gammelpartierna vid kommande riksdagsval kalla sig för demokrater mot bakgrund av vad sympatisörer och representanter i SD fått utstå i form av misshandel, skadegörelse, hot och förtal?

Kommentarer är stängda.