Översyn av illegal invandring

På Frihetsgudinnans sockel finns en plakett som bland annat säger:

Give me your tired, your poor,
your huddled masses yearning to breathe free,
the wretched refuse of your teeming shore,
send these, the homeless, tempest-tost to me,
I lift my lamp beside the golden door!

Alltså det klassiska löftet om fri invandring, som USA övergav för mer än 50 år sedan. Principen övergavs bland annat för att man påbörjat förändringen från välståndssamhälle till välfärdssamhälle. Därmed blev det ohållbart att låta vem som helst komma in i landet.

Nu har Obamas regim låtit förstå att alla är välkomna, som en del i den utlovade transformeringen av USA. Det invandringsvana, invandringsförberedda USA, håller på att rämna av motsättningar och problem förknippade med den oordnade invandring som blivit följden av att de berörda myndigheterna inte längre vågar lita på att lagen gäller. När som helst kan det komma kontraorder uppifrån.

I Sverige har miljöpartiet gått ut med ett liknande löfte, om att alla fattiga är välkomna hit. I synnerhet ska alla ensamkommande barn beredas uppehållstillstånd. Därefter kommer deras föräldrar få lov att komma hit som anhöriginvandring. Att detta är ett ohållbart sätt att bedriva immigrationspolitik förstår var och en. Inte minst innebär det en fara för de hitskickade barnen att på egen hand ta sig till Sverige från fjärran länder. Med vilken ”godhet” uppmanar all slags vänsterpolitiker föräldrar i fjärran länder att skicka iväg sina barn på resor över hundratals mil genom främmande länder för att bli en ankarpunkt i Sverige? Hur vill de ”godhetspolitikerna” beskriva sin omtanke om dessa barn?

Till detta kommer att Sverige i betydligt högre utsträckning än USA är en välfärdsstat, trots Obamas försök att rasera välståndet till förmån för välfärd. Det vill säga att de goda gåvorna betalas av någon annan än mottagaren.

Detta ska inte uppfattas som kritik eller fördomar mot dem som tar chansen och kommer hit. De gör ett vällovligt försök att förbättra sina liv. Kritiken, för det är en allvarligt menad kritik, riktas mot våra politiker, myndigheter och media, som inte begriper vad det är för omstöpning av Sverige de förordar. Som inte begriper att det är de själva som är föremål för kritiken, inte de som kommer hit.

De svenska propagandacentralerna spottar ut att svenskarna välkomnar fler flyktingar och invandrare. Syn säger jag. För det alternativ som erbjuds i de tillrättalagda opinionsundersökningarna är att de som inte svarar ja är främlingsfientliga och därmed måltavlor för offentlig bespottning.

Kommunicerande kärl

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Översyn av illegal invandring

 1. Sten-Arne Persson skriver:

  MAKTHAVARNA RESPEKTERAR INTE FOLKETS VAL

  Den värsta främlingsfientligheten är den svenska sorten som bedrivs av den svenska regeringen och alla de korporativa organisationerna (stater i staten) som sitter i knät på regeringen samt de sju odemokratiska PK-partierna som låter sig styras av en monopolistisk och censurerande massmedia.

  Hur hemskt känns det inte för de som, i godkända demokratiska val, röstat på SD att bli behandlade som främlingar och samhällets paria i sitt eget hemland där man är född och uppvuxen. Allmänna val, respekteras inte av vårt lands nomenklatura där t.ex. LRF ingår. Jag skräms av alla dessa Bror och Syster Duktig i den svenska nomenklaturan, och vår svenska pöbel i övrigt, som inte skyr några medel skaffa sig tolkningsföreträde på alla plan, även i EU vars förordningar och direktiv man nonchalerat under hela vårt medlemskap. ett av de värsta exemplen är de svenska ”hittepålagarna” (djurskyddslagen och miljöbalken), som inte notifierats i EU.

  Sverige håller på att bli ett land där alla har rätt till allt utom de som i verkligheten äger egendom. Den totala allemansrätten håller på att införas med ”hugg och slag”. Jag hade ett långt samtal igår med en invandrad kvinna från Vitryssland. hon gav mig ett vitryskt ordspråk som snart är lika naturligt för oss svenskar som i hennes hemland. ”Tar du initiativ blir du straffad” och avsåg arbetslivet i hennes hemland.

  Svenska folket förgiftas av SVT:s propaganda, då 52 procent av SVT:s anställda sympatiserar med miljöpartiet,18 procent med Vänsterpartiet och 13 procent med Socialdemokraterna, sammanlagt är hela 83 procent rödgröna. Ändå tippar jag på att massmedia i vanlig ordning ser till att opinionssiffrorna på valdagen utvisar dött lopp mellan regeringsalternativen så att valdeltagandet blir högt så att skendemokratin legitimeras. Normalläget under lång tid har varit att 100 procent av valdeltagarna röstar mot de andra ”jävlarna” eftersom ingen egentligen har något att rösta för om inte en större andel börjat att reflektera. Skulle tyvärr inte bli förvånad om S och M bildar regering efter årets val och eländet fortsätter som förut. Men man får väl hoppas att medvetenheten hos invånarna i landet Demokreaturien får en kick uppåt.

  Förutsättningar för riktig demokrati är att valsedlarna förses med ett andrahandsalternativ så att väljaren kan ange ett reservparti för den händelse att det parti jag röstar på i första hand inte kommer över fyraprocentsspärren. Då skulle väljarna slippa att spekulera i att taktikrösta på de partier i blocket som håller på att åka ur. Folkets åsikter skulle inte gå att manipulera på samma sätt som nu. Det skulle bli lättare att komma in i riksdagen för nya partier och de c:a 12 procent av rösterna som idag riskerar att bli värdelösa om tre partier inte skulle komma över fyra procents-spärren.

  Tänk vad mycket tid det skulle kunna lösgöras för diskussion om det som verkligen angår svenska folket. Vi behöver kunna tänka nytt för att få leva i harmoni med varandra.

  Sprid kunskap till dina vänner om denna utmärkta Frihetsportal. Frihet kräver medvetenhet om alternativens faror.

  • mats skriver:

   I morse gjorde SVTs Lotta Bouvin bort sig i Gomorra Sverige. Gudrun Schyman åkte på pisk i debatten mot SDs partisekreterare, Björn Söder. Då blev Lotta så upprörd att hon gick in och skulle hjälpa Gudrun att slå ner den otäckingen från SD. Därmed avslöjade hon på tydligast tänkbara sätt SVTs hållning till SD, yttrandefrihet och demokrati.
   Dessutom innebär det en recension och ett underkännande av Gudrun Schymans sätt att hantera debatten.
   Ett public service som inte kan hantera flera och eventuellt motstridiga åsikter i en politisk debatt, vad är det för public service? Vad har väljarna/medborgarna för glädje av den verksamheten?
   http://www.svtplay.se/klipp/2160944/debatt-mellan-schyman-fi-och-soder-sd

   • Jan Suhr skriver:

    Det kändes som att bara för att könsstympningarna inte skett i Sverige så behövde man inte ha så dåligt samvete för att det hänt. Vi är ju goda i alla fall för här är det förbjudet.

    Lotta Bouvins inhopp borde ju nästan vara ett fall för GRN

    • mats skriver:

     Frågan är om man ska ge dem den varningen (något fällande tror jag inte på) eller om man ska låta dem fortsätta avslöja sig själva?

 2. Errbe skriver:

  Den stora burken borde ha varit tusen gånger så stor som den lilla !

  • mats skriver:

   Sant, men de måste rymmas på samma sida för att det ska bli en kommentar som kan uppfattas utan att bläddra.

 3. robert skriver:

  ”…det klassiska löftet om fri invandring, som USA övergav för mer än 50 år sedan…”

  Så var det nog inte. Det har alltid funnits regler om vem som får och vem som inte får invandra till USA. USA:s ”fria invandring” på 1800-talet gällde fullt ut bara friska, nordvästeuropeiska protestanter. (Som sedan subventionerades av staten med billig mark som hade stulits från ursprungsbefolkningen. Man kan nog säga att Karl-Oskar och Kristina fick bidrag i Minnesota.)

  /robert

  • mats skriver:

   För att det är klassiskt behöver det inte vara helt sant. Men det var väldigt öppet för invandring, både jämfört med andra länder vid den tiden och andra tider.
   Frihetsgudinnan invigdes 1886. Då bör den texten på plaketten stämt ganska väl med vad som gällde. Greker är varken protestanter eller nordvästeuropéer De kom i mängder till USA. Även invandrare från andra länder i östra Europa kom dit. Också asiater, främst kineser kom till västra USA och fick medborgarskap. Det fanns säkert urval, vars detaljer jag inte känner till, men det kan inte ha varit särskilt strikt.
   Att land köptes och stals i omgångar från ursprungsbefolkningen är väl känt, men påverkar väl inte det faktum att invandringen var tämligen fri, till och med uppmuntrades?

Kommentarer är stängda.