Donald Tusk och polsk naturgas

Polens Donald Tusk har blivit vald till Europarådets president. Klimatalarmisterna är djupt oroade, eftersom Polen länge förhalat EUs klimatpolitik. Klimatöverenskommelsen med sikte på år 2030 är inte beslutad ännu, så alarmisterna vill att avtalet ska stängas så snart som möjligt, innan Tusk får möjlighet att påverka. Detta trots att regeringscheferna inte varit med vid några förhandlingar, vilket är brukligt, för att inte säga nödvändigt.

Bland annat vill Polen bygga nya gasledningar som ersättning för de som inte längre fylls med rysk gas. I dessa ledningar vill polackerna leverera polsk gas utvunnen via fracking. Just fracking är en metod som är starkt ifrågasatt av alarmister, trots goda erfarenheter där det praktiseras. Dessutom vill alarmisterna fasa ut den för stunden (och för lång tid framöver) nödvändiga gasen, eftersom de tror att de ”förnyelsebara alternativen” kommer att vara kommersiellt tillgängliga mycket snart. Denna optimism delas inte av sansade bedömmare.

Polen har redan nu 65 gaskällor mot endast två för övriga Europa. Dessutom avser man att öppna 50 nya varje år de närmaste åren. Den polska ståndpunkten är att det inte är rimligt med en standardiserad energilösning för hela europa. I det är det bara att instämma, vilket också det polska foket gör till 73% i genomsnitt i opinionsundersökningar angående gasutvinning och användning. Det är dags att de ursprungliga EU-staterna lyssnar bättre på de som anslutit senare. Det kan vara bra med ny input ibland.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.