Fi måste avkrävas besked

Feministiskt initiativ har lyckats lura till sig 3,1% av väljarna och hela 9% av förstagångsväljarna genom att bara presentera snömos. De har konsekvent bedivit slagordskampanj utan att berätta vad slagorden betyder. Det har man listigt överlåtit till väljarnas fantasi att fylla i, till intet förpliktigande för partiet.

Feminism och antirasism är den paroll man jobbat med. Har man fått tid över vid intervjutillfällen har man fyllt på med mänskliga rättigheter. Men vad betyder detta? Om vad feminism är finns det nästan lika många åsikter som det finns kvinnor, och män. Vad skulle feminism konkret betyda om Fi fick vara det ledande partiet? (skrämmande tanke!)

Att gå till val på antirasism är om möjligt ännu märkligare. Att vara anti något är att inte definiera en egen ståndpunkt, att vara reagent istället för att vara agent. Man överlåter helt till sin motståndare att definiera den egna ståndpunkten, eftersom man bestämt att man är motpol till motståndaren oavsett vad de säger. Att dessutom begreppet rasism är lika otydligt och subjektivt som feminism gör inte saken bättre.

Mänskliga rättigheter kan tyckas vara enkelt och rätt. Där finns exempelvis FNs deklaration om de mänskliga rättigheterna att luta sig mot. Men det är inte den enda, Europa har sin egen, England har en gammal katalog som är föregångare till den amerikanska oavhängighetsförklaringen. Skulle Fi stödja en propå om att låta svenska folket få rätt att äga och bära vapen? EKMR är numera svensk Grundlag, menar de att de andra partierna struntar i grundlagen? Eller är det något annat specifikt som får Fi att svänga sig med parollen ”mänskliga rättigheter” som en klyscha lämplig att stoppa in när man inte har något annat att säga?

Vidare är FNs version ihopkommen och påbyggd i omgångar och alltid med en majoritet av diktaturer som undertecknare, hur tillämpligt är det i en demokrati? Vi vet att inte minst gamla Sovjetunionen gärna tillförde positiva rättigheter i destabiliserande syfte mot västvärlden. Dessa rättigheter, som alltid innebär intrång i andras rättigheter, orsakar fortfarande problem och verkar destabiliserande. Är ”kvinn” underkunniga om detta eller struntar man i verkligheten, bara propagandan låter bra?

Kommer svenska media att ställa dessa frågor till Fi? Aldrig i livet! Det skulle ju kunna fördärva deras nya älsklingsprojekt.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Jämlikhet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Fi måste avkrävas besked

 1. Bertil F skriver:

  Och nu skall Maria Arnholm ta lärdom av Fi som hon tycks beundra – arma folkparti.

  • mats skriver:

   Det var hon, ursäkta hen, som när hen tillträdde som jämställdhetsminister uttalade hen minsann var en riktig feminist. Till skillnad mot företrädaren, Nyamko Sabuni, då.
   Dessutom har de ju Birgitta Ohlson och Marit Paulsen, vilken trio!

Kommentarer är stängda.