Budgeten

Helt kort om den första rödgröna budgeten.
Den innehåller många värdeord som ska ge sken av att denna budget i ett slag gör samhället perfekt. Det ska bli vård och skola i världsklass! Lite mer pengar på samma verksamhet ska plötsligt göra den mycket bättre.

Inom vården ska dessutom ”professionen”, läkare och vårdpersonal, få mer att säga till om. Men patienterna då? det är våra kroppar och själar som behöver tillsyn, ska inte vi äntligen få lite mer påverkan på hur vi bemöts och behandlas?  Nej, det är klart, hela vänstersidan är emot valfrihet i välfärden.

Just nu när jag skriver detta står Magdalena Andersson och ”förklarar” varför deras ekonomiska politik är bättre än den tidigare. Hon övertygar inte mig. Kopplingen mellan deras politik och deras drömmar är inte solklar. Det är många slagord som genom nålpengar ska åtgärdas. Om de skulle lyckas måste det innebära mycket detaljerad styrning av verksamhet och medborgare.

Klimat- och miljöåtgärder får över en miljard för tvångsåtgärder mot markägare och exempelvis bilister. Helt felaktigt påstås att ”den biologiska mångfalden är hotad”. Det är den mätt med varje anständigt mått inte alls. Det är med andra ord symbolpolitik som kommer att försämra regeringens möjligheter att behålla ett skatteunderlag för de pengar de vill fördela. De ser inte de onda cirklar de skapar

För djupare kommentarer får ni vänta ett tag. Det blir nog sådant som visar sig vartefter.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Budgeten

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Det mest pinsamma är väl att befolkningen utan att knysta tillåter dem att stjäla 22,7 miljarder för att pytsa ut allmosor efter att stöldgodset är skimmat i passande mängd för att hålla Sjöstedt, Löfven och Romson med furstliga gager!

 2. Stefan Eriksson skriver:

  I en tid där MP har inflytande över den enskildes egendom utarmas mångfald på grund av enfald.
  SNF gläds över möjligheten att fortsatt beslagta mark för att säkra biologisk mångfald.
  Kreatur i en beteshage är en ovanlig syn idag.
  Närmast att betrakta som en röd-listad tilldragelse.
  Risken är stor att beteshagen beslagtas av staten med syftet att bevara kon.
  Enfald i kubik enligt mig.

 3. Niklas skriver:

  LRF nöjd med mer pengar till naturvård http://www.lantbruk.com/skog/prioritera-pagaende-arenden-och-komet ”Många markägare har fått vänta många år på ersättning för skog de hindras från att bruka. Det är viktigt att pengarna går till dessa markägare och inte används till att påbörja nya avsättningar mot markägares vilja”

  Jo tjena. Kan leoparden förändra sina fläckar, eller?

 4. Stefan Eriksson skriver:

  Rena talibanpolitiken!
  Så löd Carl Bildts reaktion på förslaget att avsluta finansieringen för de Svenska Medelhavsinstituten i Istanbul, Aten och Rom.
  Min följdfråga är en aning provokativ:
  Vad har talibanerna gjort för illa för att jämföras med den grön-röda sörjan?

Kommentarer är stängda.