Dagens skräckis

Dagens skräckis är Västnytts makalöst osakliga och vinklade reportage om Katharina Brunat, entreprenör i hållbarhet, som ska åka på kurs med Al Gore för att lära sig stoppa klimatförändringarna! Jag ska lägga upp länken när SVT lägger ut det på play. Här!

Reportaget innehåller en i stort sett komplett uppräkning av de klimathot och effekter som redan visats inte är sanna. Det vill säga att man ljuger så man storknar. Och det ska den här stackars lurade och förvirrade kvinnan åka på kurs för att lära sig ta bra betalt för att sprida vidare till beslutsfattare inom myndigheter och företag. I sanning ett “santa simplicitas”!

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Dagens skräckis

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Det är rent och skärt förräderi mot allt vad vetskap och forskning heter. Detta sker med stulna pengar och i Finland, ett av få länder på jorden får man offentligt kalla det för häleri!

 2. Rutger skriver:

  Katharina Brunat är en jounalist och entreprenör. Skrivit en bok om ekobröllopp. Driver ett PR-företag och är en person som ser en möjlighet i att åka runt och propagera för vissa idéer och få bra betalt och samtidigt göra en insats.
  Hon presenterar sig själv öppet på nätet. Se http://www.brunat.se/ , http://www.ambassadorer.se/ambassadorer/1168/katharina-brunat, http://www.katharinabrunat.se/about/
  Vad jag förstår en mycket driftig person som saknar naturvetenskaplig utbildning. Fast det är inte säkert att en naturvetenskaplig utbildning hade hjälpt i detta fall. Kursen i Brasilien är gratis men deltagarna får betala för resa o uppehälle. Sedan blir de säkert certifierade på något sätt. Med detta i baggaget blir det lättare att åka runt och föreläsa för elever och lärare i olika skolor då man har schemabrytande verksamhet för halvdagar med föreläsare, ofta duktiga pratkvarnar och kändisar.

 3. dolf skriver:

  En ganska obetydlig detalj i sammanhanget, men det är ju knappast några klimatförändringar som skövlar regnskogarna. Snarare är det människor som vill odla spannmål, inte för att föda de svältande, utan för att tillverka etanol för att motverka co2-utsläppen … vilket var vad som ursprungligen fick mig att inse hur vansinnig klimathysterin är.

  • mats skriver:

   Inte så obetydlig alls! Men visst låter det trevligt med lite betald semester, paraplydrinkar och mingel med kändisar i Brasilien när vi har som mörkast och kallast här i Nord. En liten utflykt för att titta på regnskogar som skövlas av klimathotsmotorsågarna, för att göda det egna klimatsamvetet och göra revisorn hemma glad, det får man väl stå ut med.

 4. Niklas skriver:

  Etanol = äta noll

 5. Niklas skriver:

  För egen del hade jag en helt annan klimatrelaterad skräckupplevelse idag, när jag var på ett stormöte med AÖS, avfall östra Skaraborg. Politikerna har nu bestämt att AÖS ska samla in allt matavfall på landsbygden och köra det till Falköping, för att göra biogas av det.

  Det blir då en brun soptunna för matavfall, som töms varannan vecka. Hållare och papperssäckar till matavfallet delas ut gratis till varje hushåll. Sopbilarna ska byggas om, så att en tredjedel av lastutrymmet tar matavfallet och två tredjedelar tar vanligt brännbart (grön soptunna). Trots ombyggnaden, så ska den gröna soptunnan bara tömmas var fjärde vecka (varannan tur) i fortsättningen, jämfört med varannan vecka idag. Så varannan tur kommer alltså bara en tredjedel av sopbilarnas lastutrymme att kunna utnyttjas i framtiden.

  Sophämtningstaxan påverkas givetvis av nymodigheten. För den som idag komposterar själv (särskilt tillstånd krävs) med 4 veckors tömning, höjs taxan med ca 400 kr/år och blir då lika hög som med det nya systemet. För den som vill behålla nuvarande system med tvåveckorshämtning (jo möjligheten finns), så höjs taxan med drygt 500 kr/år genom en s.k. miljöstyrande avgift. För den som går över till det nya systemet med matinsamling från tvåveckorstömning, blir det dock ingen höjning av sophämtningstaxan – så vida det inte krävs en större grön soptunna för att klara fyra veckor mellan varje soptömning! Det hade nämligen politikerna bestämt och därmed basta.

  Dessutom framkom det att vanliga brännbara livsmedelsförpackningar INTE ska läggas i den gröna soptunnan, utan skall lämnas väl rengjorda för källsortering på närmsta återvinningscentral i din kommun (i mitt fall en resa på ca 4,4 mil tur och retur). För dessa stationer ansvarar nämligen inte AÖS, utan förpacknings- och tidningsindustrin (FTI). Däremot gick det bra att lägga uttjänta kläder, skor m.m. i den gröna soptunnan.

  Mötesdeltagarna var kritiska, för att inte säga mycket kritiska, till nymodigheten. Inte minst med tanke på att det i praktiken blir en rejäl höjning av sophämtningstaxan. Dessutom ansåg många på mötet att det borde åtminstone utredas om de insamlade matresterna från landsbygden ens skulle räcka till att driva sopbilarna för att hämta in matresterna. Mötesdeltagarna tvivlade skarpt på detta.

  Inne i städerna och då särskilt i höghusområdena, borde det kunna fungera bättre. Dels saknas ju ofta reella komposteringsmöjligheter – särskilt i höghusområden! Dessutom bor ju folk betydligt tätare, varför det blir betydligt kortar körsträckor för sopbilarna.

 6. Stefan Eriksson skriver:

  Det verkar som det råder allmänt brist på avfall .
  Hur är det annars möjligt att priset/värdet/kostnaden för våra sopor ökar?
  Eller är det så att avgifter som kallas miljöstyrande avgift finansierar bristen på effektivitet som uppstår då transporten delvis går tom?
  Att köra runt i landskapet med luft i lasten är månne ett miljövänligare sätt att utföra uppdraget.
  Det verkar som det råder allmänt brist på insikt.

Kommentarer inaktiverade.