IEA kräver mer pengar – klimathotet över?

Just nu pågår ytterligare en av dessa till synes oräkneliga konferenser på någon exotisk plats om klimathotet. Denna gång i Lima, Peru. För andra året i rad sjunker världens totala investeringar i klimatåtgärder, nu har de sjunkit med sammanlagt 28 miljarder dollar sedan 2012. Detta får Internationella Energiorganet (IEA) att kräva en ökning med 1,1 biljon dollar årligen fram till år 2050, för att rädda klimatet. Jo, de menar det som vi på svenska kallar biljon (1012) inte det engelska billion som betyder miljard på svenska, den engelska texten säger trillion.

I vilket fall så är det en förfärande massa pengar. Att dessutom kräva ett årligt tillskott av denna storlek i 35 år ger med ränta på ränta-effekt en oerhört dyr åtgärd för något som ingen ännu visat kommer att ha någon som helst effekt åt något håll alls. Att det får oöverblickbara och negativa konsekvenser för hela världsekonomin kan dock vem som helst se. Uppenbarligen är det något som vissa kretsar vill ska inträffa.

IEA får stöd från Stefan Krug, chef för Greenpeace politiska avdelning. Han hävdar, i trots mot vetenskapligt noterade fakta, att ”Medan klimatförändringarna utvecklas snabbare än väntat, utvecklas det ekonomiska stödet till dem som drabbas mest av förändringarna fortfarande i snigelfart.”

Näringslivet har minskat sina investeringar med 13%. De börjar nog inse att marknadföringsvärdet av påstått klimatengagemang är i avtagande. Så när nyttan av ”åsnornas” insats för klimatet börjar ifrågasättas och krubborna inte fylls på i samma takt, börjar de gny och gnälla om hur illa det är.

Samtidigt lovar vissa stater, exempelvis England, mer pengar till FNs Green Climate Fund. Vilket egentligen betyder att de lovar att lämna över mer stöldgods (skattepengar) till gröna pirater som hotar förslava världen i koldioxidanorexi med en förödd världsekonomi. Eller med andra ord, civilisationens undergång. Man har startat världskrig för betydligt mindre motsättningar än så.

SVT ställer som vanligt helhjärtat upp som megafon för galenskaperna.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.