Klimathotstummetotten

Klimathotarna i Lima och COP20 har efter två dagars förlängda överläggningar kommit fram till — just ingenting! Jo, de hotar fortfarande världen med ett katastrofalt klimat, men de har inte kunnat enas om något konkret och bindande. Perus miljöminister, Manuel Pulgar-Vidal, som även varit ordförande under mötet erkänner att: “Som text betraktat är det inte perfekt, men den innehåller i vart fall de olika parternas ståndpunkter.”

“Det är helt klart urvattnat i förhållande till vad vi förväntat oss.” Säger Alden Meyer, från Föreningen oroade Vetenskapare.

Efter tolv dagars tjatter har de kommit överens om att i Paris om ett år, då jädrar, då smäller det! Då ska de komma överens om ett avtal som är så starkt att världen häpnar. Med ett så starkt avtal på förhandlingsbordet förutsätter de alla länder omedelbart skriver på med bindande verkan.

Finns det någon som kan ta dessa pajasar på allvar? Jo, de skrämmande i sin aningslösa civilisationsfientliga dumhet. Men är det någon som tar deras logik på allvar? Om de inte är förmögna att resonera logiskt, hur ska man då kunna ta deras slutsatser om klimatets utveckling på allvar?

Vi har snart chans igen att välja en ny riksdag i Sverige. Snälla! Något parti kan väl med buller och bång kasta ut hela klimatalarmismen och tillkännage att klimathotskungen är naken! Ett borgerligt parti som öppet förkastar klimathotet och alla dess apostlar, som deklarerar att de ska inte manipulera energimarknaden, att de ska låta företag ägna sig åt det som är mest lönsamt, som producerar och anställer folk, det borgerliga partiet har chans att få egen majoritet i valet. Om det inte är folkpartiet, för man kan aldrig lita på att de gör som de säger.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Klimathotstummetotten

 1. Åke Sundström skriver:

  Kanske inte så sannolikt att något Alliansparti plötsligt skulle ta sitt förnuft till fånga om klimatet, när förnuft och sakklighet sedan länge strukits från den dagordningen i alla partier.

  Före badtunnan hos Maud var moderaterna starkt kritiska mot gå-före-doktrinen, så dom skulle nog önska att det funnes utrymme för en radikal kursändring, men ser ingen möjlighet att ta sig förbi centerpartiets veto. Däri ligger också det mest skamliga: att centern som påstår sig vara det mest liberala partier samtidigt så skamlöst anammar den extrema planekonomiska dårskap som skapats via IPCC, EU och Sveriges riksdag. En politik som, till yttermera visso, innebär miljarder indirekt stöd till svenska kärnkraft, som man fortfarande påstår sig bekämpa, men i stället bidra till att subventionera mer än någonsin.

  Och du har rätt i att folkpartiet är ett notoriskt opålitligt parti, med en vänsterflank som har alldeles för stort inflytande. Något hopp om den fjärde partnern finns nog inte heller. Där tänks aldrig några nya eller inopportuna tankar, ens i deras egna hjärtefrågor.

  Nej, enda tänkbara öppningen är nog att jobba vidare på att övertyga Åkesson & Co om att ett nej till klimatnojan skulle tillföra SD så många nya väljare att Sverige i grunden skulle förändras eller snarare normaliseras efter många galna decennier.

  För valet i höstas skrev du om att kandidaten Fransson verkade höra till den s k förnekarfronten. Väl invald har han dock legat lågt, kanske har han inte fått klartecken från partiledningen att driva sin viktiga fråga. Så varför inte inbjuda SD till ett fördjupat samtal i ämnet, antingen på denna blogg eller i ett mer slutet forum? I värsta fall kan man därefter tvingas avskriva även SD från den korta listan av potentiella hjältar, men då har man i alla fall gett nykomlingen en chans.

  • mats skriver:

   Ja, centern är allvarligt komprometterat i klimatfrågan, liksom i energifrågan. Det är märkligt att inte media synar centerns tvetungade budskap. Nej, visst ja, media vill ju ha det så!

   Björn Söders klavertramp gör det svårare för SD att ta fram andra frågor för att bredda sin profil. För det kommer att se ut som avledningsmanöver. Mitt bästa råd till dem är att Björn Söder gör en pudel eller att Åkesson kommer tillbaks och tar honom i örat. I värsta (bästa) fall får de begära att ersätta honom med en annan SD-ledamot som talman.

   Som ex-Norrbottning kan jag berätta att jag haft klasskamrater av både samiskt, tornedalskt och finlandssvenskt ursprung, men inte haft ont av det.
   Det brukar berättas om förre landshövdingen Ragnar Lassinantti, som till yrket var polis, att när han tjänstgjorde i Malmö vid ett tillfälle ombads legitimera sig på postkontoret. Legitimation vid det tillfället innehöll en notering om födelseort.
   Postkassörskan noterade detta och frågade: “Pello, det ligger väl inte i Sverige?”
   Lassinantti kunde dock kontra med att: “Jo, det gör det, och till skillnad från Malmö så har det alltid legat i Sverige!”

   Alla SD-politiker i partitoppen som inte kan säga R som en riktig svensk, hur länge har de varit svenskar? Sedan 1658?
   Om partiet ska ha någon framtid måste de tydliggöra skillnaden mellan sin kritik av invandringspolitiken och invandrarna i sig.

   Efter lite städning i SD skulle det vara en lisa för nationen om Fransson lyftes fram betydligt oftare.

 2. Åke Sundström skriver:

  Nu hänger jag inte med, vilken ny synd har Söder gjort sig skyldig till?

  Och jag upprepar att det vore en bra idé att inbjuda Fransson till en dialog. Kanske har du redan försökt utan få något gensvar?

  • mats skriver:

   När han (Söder) påstod att samer, judar och tornedalingar inte kan räknas som svenskar.

   • Åke Sundström skriver:

    Jo, det var en fadäs. Dock: även språkforskarna tvistar om dessa frågor. Liksom du är jag född långt norrut och har en minnesbild av att många samer och tornedalningar själva i första hand betraktade sig som samer eller finnar, utan någon större entusiasm inför att bli omtalade som svenskar. Av stolthet inför sitt ursprung, sin historia och sin kultur.

    Och nog är det begripligt om många reagerar när t ex hemvändande IS-krigare i TV och radio beskrivs som svenskar (inte ens mer korrekt som svenska medborgare). Samer, judar och tornedalningar skulle aldrig drömma om att bete sig så uppenbart osvenskt, mordiskt och i alla avseenden omänskligt.

    Vad talmansrollen beträffar så minns väl alla över 40 Birgitta Dahls hyllningar till massmördaren Pol Pot, ett betydligt mer oförlåtligt klavertramp, som dock inte ansågs diskvalificera henne som talman.

    Men långt viktigare i anledning av ditt inlägg är förstås att SD kan rädda Sverige från klimatnojan, om nu de högsta hönsen i partiet är så pass begåvande att de fattar vad ledamoten Fransson tycks ha förstått. Det skulle, som du själv skriver, vara “en lisa för nationen”. Och motivera ansträngingar för att inbjuda SD till samtal i detta forum?

 3. Risto Matinen skriver:

  Det borde väl alla känna till, att alla folkslag i Sverige inte är svenskar?!

  Det är en högljudd antisvensk minoritet som kan benämnas kulturmarxister/västmarxister som påstår motsatsen. Detta tar sig konstiga uttryck, allt ifrån att ingen är svensk till att alla är svenskar. I det senare fallet lär det enligt dem krylla av “svenskar” i Afrika och Mellanöstern…

  Läs vidare i just detta fall: http://www.friatider.se/nedslagne-nationalisten-vid-medvetande

  I övrigt en bra artikel, som vanligt!

Kommentarer är stängda.