Brott i nära relationer

Enligt en studie av Brottsförebyggande Rådet, BRÅ, om våld i nära relationer redovisas att under fyra av fem decennier i vuxen ålder drabbas fler män än kvinnor av att de blivit utsatta för vålds- och/eller sexualbrott av sin partner och det hamnar inte på löpsedlarna som en sensation! Istället fortsätter media sin nyhetslunk och berättar återkommande om mäns våld mot kvinnor.

Att män, enligt grafen nedan, är utsatta i den omfattning som visas, analyseras inte alls i rapporten. Jag gör inga större ansträngningar heller för detta. Noterar endast att den analysen verkar ointressant för såväl forskning, politik och media. Den som vill läsa hela rapporten, kan ladda ner den här.

brott

Grafen finns på sidan 51 i rapporten.

 

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.